Hlavní obsah

Teď srazíme i Čechy, hlásí sebevědomě Čilič

Už se vidí ve finále a možná i s „mísou na salát“ nad hlavou. Chorvati ve čtvrtfinále Davis Cupu v Poreči přemohli USA a myslí si, že finálové sny jim od 18. do 20. září nepřekazí ani Češi.

Foto: Nikola Solic, Reuters

Chorvat Marin Čilič oslavuje vítězství nad americkým tenistou Mardym Fishem během čtvrtfinále Davis Cupu.

Článek

„Se Štěpánkem jsem jasně vyhrál na antuce v Paříži. I Berdych má raději rychlejší povrchy. Češi určitě nemají silnější tým než Američané,“ rozprávěl čtrnáctý tenista světa Marin Čilič, který proti českému týmu vyrazí po boku obrovitého Iva Karloviče (27. na ATP).

Tenisté v červenobílých dresech navíc věří, že za dva měsíce už bude k dispozici také Mario Ančič (92.), který pamatuje chorvatský daviscupový triumf z roku 2005, ale v současné době se zotavuje z následků mononukleózy. „S tímto týmem máme jasně na finále,“ tvrdí Čilič. Chorvaté by navíc rádi oslovili i Ivana Ljubičiče, který se s Davis Cupem rozloučil před dvěma lety.

Ale jejich soupeř to zase tak jednoznačně nevidí. „Chorvati jsou schůdnější varianta, než Američané, kteří mají daleko lépe rozprostřený tým a skvělé Bryany do čtyřhry,“ řekl český kapitán Jaroslav Navrátil. „Na druhou stranu Čilič je vycházející hvězda, a s Karlovičem se zase nehraje tenis. Ten je schopen dát čtyři esa za game... Štěpánek s ním má ale aktivní bilanci. Tam bude velká šance,“ nahlodává chorvatské sebevědomí Navrátil.

Bilance s Chorvaty
TOMÁŠ BERDYCH
Marin Čilič 0:0
Ivo Karlovič 1:2
Mario Ančič 2:1
RADEK ŠTĚPÁNEK
Marin Čilič 1:1
Ivo Karlovič 2:0
Mario Ančič 1:0

Reklama

Související témata: