Hlavní obsah

Rusové si po vyřazení z Davis Cupu stěžují na termíny soutěže

MOSKVA

Zástupci Ruské tenisové federace si po překvapivém vyřazení ve čtvrtfinále Davisova poháru stěžují na kalendář mezinárodních tenisových akcí. Prohru v poměru 1:4 na půdě Izraele prý způsobilo především to, že se duel v Tel Avivu konal příliš brzy po turnaji ve Wimbledonu a hráči si nestihli doléčit šrámy.

Článek

"Hlavním problémem je vražedný kalendář, který dává menším týmům nespravedlivou výhodu," citovala agentura Reuters Šamila Tarpiščeva, prezidenta Ruské tenisové federace a bývalého nehrajícího kapitána ruského daviscupového i fedcupového týmu.

"A není to jen náš problém, podívejte se na ostatní top týmy, jako jsou Amerika, Španělsko, Argentina, Německo. Snad všem chyběli jejich nejlepší hráči," narážel v domácích médiích Tarpiščev na absenci Španěla Rafaela Nadala, Němce Tommyho Haase či Argentince Davida Nalbandiana.

Rusové se museli obejít bez světové jedenáctky Nikolaje Davyděnka a čtyřiadvacítky Dmitrije Tursunova a už po čtyřhře z druhého hracího dne byli vyřazeni. "Musím ale přiznat, že zvítězil lepší tým. Izraelci byli lépe připraveni a postup si zasloužili," ocenil ruský funkcionář hru soupeře.

Reklama

Související témata: