Hlavní obsah

Sestry Bondarenkovy si prohlédly Prahu a pak se proti sobě postavily na kurtu

PRAHA

Smíšené pocity zachvátily ukrajinské sestry Aljonu a Katerynu Bondarenkovy při jejich účasti na tenisovém turnaji ECM Prague Open. Zatímco si v pondělí bezstarostně vyšláply na pětihodinovou prohlídku české metropole, o den později se proti sobě musely postavit na kurtu hned v prvním kole turnaje. Z vítězství 6:1, 6:3 se radovala mladší Kateryna a dostala se do vedení ve vzájemné bilanci.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Ukrajinské tenistky Aljona (vlevo) a Kateryna Bondarenkovy

Článek

Na světovém okruhu se už během své kariéry obě potkaly celkem šestkrát a každá měla na kontě tři vítězství. Na antuce se přitom utkaly teprve počtvrté a Kateryna navázala na své jediné a už čtyři roky staré vítězství na Amelia Islandu. Právě Kateryna tak nyní bude mít do dalšího vzájemného střetnutí mírně navrch.

Vzájemné souboje nemají rády

Vítězka souboje však nemá zápasy s Aljonou ráda. "Nikdy nejsem nadšená, když mám hrát proti sestře. Ještě tak finále, to je o něčem jiném. Ale už v prvním kole... Ani jedna z nás z toho nebyla nadšená. Na druhou stranu nemám ráda porážky a když už prohraji s ní, tak mám alespoň radost z toho, že se daří sestře," vysvětlila Kateryna. Tentokrát ovšem vyhrála ona.

Pro 24letou Aljonu ale turnaj ještě neskončil, v úterý ji čeká i čtyřhra. A s kým jiným, než s o dva roky mladší sestrou, která ji v úterý uštědřila singlovou porážku. "Před rokem se nám ve čtyřhře dařilo lépe, ale letos máme na kontě dvě finále, což také není špatné. A doufáme, že v Praze takový výsledek ještě vylepšíme," připomíná Kateryna. Naposledy byly ve finále turnaje v Budapešti, odkud na konci minulého týdne zamířily do Prahy.

V Praze i s pejskem

Během ECM Prague Open píší sestry Bondarenkovy blog na oficiální stránky ženského okruhu WTA. Jako první začala v pondělí s příspěvky Kateryna a prozradila, jak si vyšla s Aljonou na prohlídku české metropole. "Udělaly jsme si snad pětihodinovou procházku a prošly si centrum, je to skutečně nádherné město. Z Prahy jsme nadšené. Byly jsme zde sice už několikrát, ale nikdy jsme neměly dost času podívat se po městě," napsala Kateryna.

Ta si pobyt v Praze užívá i se svým čtyřnohým miláčkem, přivezla si totiž s sebou štěňátko čivavy jménem Princezna. Pejska si pořídila v Paříži během French Open, stejně jako Alona. Ta si pro změnu koupila štěně yorkširského teriéra.

Reklama