Hlavní obsah

Serenu Williamsovou nadchlo, že ji prezident Obama pochválil boty

WASHINGTON

Americký prezident Barack Obama v úterý uvítal v Bílém domě vítězku tenisového Wimbledonu Serenu Williamsovou. Ta se již v minulosti několikrát o prvním černošském prezidentovi USA vyjadřovala velmi pochvalně, osobní setkání však předčilo její očekávání a odcházela naprosto nadšená. I proto, že jí Obama pochválil boty.

Foto: ČTK/AP

Serena Williamsová v dobrém rozmaru

Článek

"Bylo to senzační. Miluju prezidenta Obamu. Je to neuvěřitelná osobnost, zdá se tak normální," uvedla Williamsová po návštěvě, která předcházela Obamově účasti na baseballovém Utkání hvězd. "Navíc si všiml mých bot. Myslím, že to bylo úplně to nejlepší z celého dne, že mi pochválil mé boty," dodala rozzářená tenistka.

Williamsová je známa tím, že si potrpí na módu. Často si sama navrhuje šaty, ve kterých hraje. Pro návštěvu Bílého domu pak zvolila boty na třinácticentimetrových podpatcích. "Zeptal se mě, zda by si i on měl vzít vysoké podpatky. Byl opravdu vtipný," popisovala Williamsová, která se prý neobává možného zranění při chůzi na jehlách. "Vím, že je to pro mě nebezpečné, ale já mám podpatky zkrátka ráda," dodala.

Velmi dobrý pocit měla i ze setkání s první dámou Michelle Obamovou a dalšími členy prezidentovy rodiny. "Nevěděla jsem, že i ona je taková osobnost. Nyní už vím, jak moc důležitá je tato rodina pro Spojené státy. Jejich děti byly rozkošné a i pejsek byl milý," dodala Williamsová.

Den před návštěvou prezidentské rodiny byla světová dvojka natolik rozhozená, že v rámci Světové ligy týmů (WTT), kde hraje za Washington Kastles, prohrála s teprve čtrnáctiletou soupeřkou Madison Keysovou.

Reklama

Související témata: