Hlavní obsah

VIDEO: Hradecká je na Prague Open ve čtvrtfinále, Záhlavová vypadla

Ondřej CupalSport.cz

Padesátiprocentní úspěšnost měly ve středu české tenistky na ECM Prague Open. Ve 2. kole skončila své působení Barbora Záhlavová-Strýcová, která podlehla Carle Suarezové Navarrové ze Španělska 1:6 a 4:6. Do čtvrtfinále se naopak probojovala Lucie Hradecká, jež porazila Chorvatku Karolinu Spremovou 6:2, 4:6 a 6:4. Dál v turnaji pokračuje i největší favoritka Italka Francesca Schiavoneová.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Hradecká

Článek

Hradecké se podařilo svou soupeřku zaskočit již ve druhém gamu, v němž po dlouhé výměně a po autu využila druhý brejkbol. Chorvatka v první sadě hodně kazila a po jedné z nevynucených chyb v sedmé hře si Hradecká vypracovala další brejk a set dovedla do vítězného konce.

Nejvyrovnanější byla druhá sada, v níž si obě tenistky držely své servisy až do osmé hry, ve které využila druhý brejkbol Spremová, když umístila míček přesně k postranní čáře. Hradecká málem praštila raketou o zem, ale udržela se. A udělala dobře, jelikož se jí v následujcím gamu podařilo získat ztracený servis zpět. Přesto nakonec raketa na zem letěla. To když Hradecká zahrála mimo vymezené území a její soupeřka měla k dispozici dva setboly. Druhý proměnila.

A o osudu zápasu musela rozhodnout třetí sada. Do té se vstup lépe podařil české hráčce, protože při podání Spremové si vypracovala hned tři brejkboly v řadě a sebrala své soupeřce servis. „Rozhodlo to, že se mi podařilo jí sebrat na začátku třetího setu podání,“ vyprávěla Hradecká po zápase. Češce se podařilo svou soupeřku brejknout ještě jednou a i když Spremová jednu nevýhodu smazala, nakonec zvedala ruce nad hlavu česká tenistka. Hradecká se ve čtvrtfinále střetne s Rakušankou Sybillou Bammerovou, která porazila přemožitelku Nicole Vaidišové Allu Kudrjavcevovou dvakrát 6:1.

Záhlavová-Strýcová nestačila na Suarezovou Navarrovou

Čtvrtá nasazená Španělka vlétla na Záhlavovou-Strýcovou už od začátku zápasu. Ve druhém gamu využila čtvrtý brejkbol, když potrestala nepovedené zkrácení hry české tenistky. Hned v příští hře se ale pokusila Záhlavová-Strýdová dostat zpět do setu, když se jí po chybách Španělky podařil rebrejk.

To však byla jediná hra, kterou Češka v prvním setu uhrála. Ve čtvrtém gamu totiž Španělka prorazila podání své soupeřky podruhé. Tentokrát čistou hrou, což zamávalo s nervy české tenistky, která se od té doby začala často vztekat a rozmlouvat s rozhodčí.

Druhá sada byla vyrovnanější, za delší konec ale po celou sadu tahala Španělka, která hrála přesné a tvrdé údery. Naopak Záhlavová-Strýcová si musela pomáhat měkčími vyššími míči, které Suarezová trestala. Češka navíc kazila i u sítě a nevyplatila se jí ani pestřejší hra než soupeřky.

ECM Prague Open:
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (7-ČR) - Špremová (Chorv.) 6:2, 4:6, 6:4, Suárezová-Navarrová (4-Šp.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 6:4, Schiavoneová (1-It.) - Hercogová (Slovin.) 6:2, 6:2, Bammerová (2-Rak.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:1.
Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:
Voráčová, Rybáriková (ČR/SR) - Klemenschitsová, Maleková (Rak./Něm.) 6:2, 6:3, K. Bondarenková, A. Bondarenková (Ukr.) - Brozdaová, Kiscczynská (Pol.) 6:4:6:1.

Reklama

Související témata: