Hlavní obsah

Kvitová vypadla s patnáctiletou Kazaškou, Benešová pokračuje

PRAHA

Česká tenistka Petra Kvitová na ECM Prague Open prohrála s patnáctiletou Kazaškou Zarinou Dijasovou 4:6 a 2:6 a s pražským turnajem se loučí. Do čtvrtfinále se naopak probojovala Iveta Benešová, která ve čtvrtek porazila Rumunku Monicu Niculescuovou 7:5 a 6:4 a v příštím kole narazí právě na Dijasovou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

Kvitová přišla o svůj servis poprvé již ve druhé hře, když po gamu plném nevynucených chyb darovala své soupeřce první brejk po dvojchybě. Pak se sice podařilo české tenistce rebrejk a v páté hře dokonce otočila vývoj úvodní sady, když ani její soupeřka neudržela nervy na uzdě a při brejkbolu se také dopustila dvojchyby. Další dvě hry ale získala pro sebe Dijasová a zvítězila v prvním setu.

Druhá sada se zčásti podobala té první. Kvitová se totiž ve čtvrté hře při brejkbolu opět dopustila dvojchyby a poslala tak mladičkou Kazašku na koně. Kvitové se navíc v celém druhém setu nedařily returny. Dijasová téměř nekazila a i druhý set dovedla do vítězného konce.

Kazašská tenistka Zarina Dijasováfoto: Právo/Michaela Říhová

„Jsem strašně šťastná, je to určitě největší úspěch v mé kariéře,“ rozplývala se po utkání Kazaška, která od svých pěti let žije v Praze. „Ale věřila jsem si. Mysela jsem, že když budu hrát svůj tenis, můžu vyhrát,“ dodala.

"Dneska to bylo všechno o pohybu. Už v prvním kole jsem si asi natáhla tříslo, takže jsem dnes spíše bojovala se sebou než se soupeřkou. Dělala jsem hodně nevynucených chyb a špatně jsem servírovala. Dijasová má dobrý pohyb a returny. Ale i kdybych hrála s někým jiným, asi bych stejně prohrála," řekla po utkání Kvitová.

Benešová přehrála Niculescuovou

Benešová do svého duelu nevstoupila vůbec šťastně, když jí soupeřka prorazila hned první podání. Vzápětí se však třetí nasazené Češce podařil rebrejk. Od té doby si obě tenistky držely své servisy až do jedenácté hry. V té za stavu 5:5 zaútočila Benešová, dostala se do vedení a získala úvodní sadu ve svůj prospěch.

Česká tenistka si k bodům pomáhala pestrou hrou a častými přechody na síť. Naopak Rumunka si často pomáhala sekanými údery, se kterými si však Benešová věděla rady. Hned na začátku druhé sady se české hráčce podařilo odskočit, když prorazila Niculescuové servis.

Iveta Benešová na Prague Openfoto: www.protenis.cz/ECM Prague Open

To se Benešové povedlo ještě jednou, ale Rumunka se nevzdávala a jeden brejk smazala. Druhou výhodu ale Češka uhájila a postoupila do čtvrtfinále, kde se střetne s přemožitelkou Petry Kvitové Zarinou Diyasovou z Kazachstánu.

"Každý vyhraný zápas se počítá. Jsem ráda, že se mi podařilo podívat se po delší době do čtvrtfinále. Snad si zítra účast v Praze prodloužím," říkala Benešová po zápase. "Rumunka byla nepříjemnou soupeřkou, všechny body jsem si musela uhrát sama," pokračovala s tím, že svou příští soupeřku ještě nikdy neviděla hrát. "Možná budu vyzvídat od Petry (Kvitové)," usmála se Benešová.

Už ani v turnaji čtyřhry nepokračuje někdejší hráčka číslo sedm Nicole Vaidišová, která společně s Petrou Kvitovou prohrála v českém čtvrtfinále deblu s dvojicí Benešová, Záhlavová-Strýcová 6:2 a 6:3.

Ženský tenisový turnaj ECM Prague Open
Dvouhra - 2. kolo
Benešová (3-ČR) - Niculescuová (Rum.) 7:5, 6:4, Dijasová (Kaz.) - Kvitová (ČR.) 6:4, 6:2, K. Bondarenková (Ukr.) - Barroisová (Něm.) 7:5, 7:5, Bacsinszká - Vögeleová (obě Švýc.) 6:4, 6:1.
Čtvrtfinálové dvojice:
Schiavoneová (1-It.) - K. Bondarenková (Ukr.), Suárezová-Navarrová (4-Šp.) - Bacsinszká (Švýc.), Benešová (3-ČR) - Dijasová (Kaz.), Hradecká (7-ČR) - Bammerová (2-Rak.).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Kondracevová, Lefevreová (Rus./Fra.) 7:6, 6:2, Benešová, Záhlavová-Strýcová - Kvitová, Vaidišová (všechny ČR) 6:2, 6:3.

Reklama

Související témata: