Hlavní obsah

Semifinále pražského turnaje tenistek odložil vytrvalý déšť

PRAHA

Kvůli špatnému počasí se nedohrál ani jediný zápas dnešního programu na tenisovém turnaji žen ECM Prague Open. Semifinále dvouher mělo na Štvanici začít od 12:00, ale kvůli vytrvalému dešti stihly Iveta Benešová a Sybille Bammerová z Rakouska odehrát jen tři gamy. Benešová prohrává 0:3 a zápas se bude dohrávat v neděli od 10:00.

Foto: René Volfík, ČTK

Na diváky Prague Open se téměř celý den snáší déšť.

Článek

Zároveň začne i druhé semifinále, v němž jsou kvalifikantka Timea Bacsinszká ze Švýcarska a nejvýše nasazená tenistka Francesca Schiavoneová z Itálie. Hned po exhibici mužů se uskuteční finále dvouhry, které je pevně stanoveno na 15:00, pokud to počasí dovolí.

"Bohužel celý den prší a je to beznadějná situace. Předpověď až do večera je stejná a kurty jsou v takovém stavu, že by se nemohlo hrát," řekl ředitel turnaje Vladislav Šavrda.

Situace vypadla špatně již v době, kdy se mělo začít hrát. "Telefonoval jsem na letiště a bohužel je to nelichotivé," řekl v poledne Šavrda v televizním rozhovoru.

Benešová měla hrát po dvouhře i finále čtyřhry s Barborou Záhlavovou-Strýcovou proti sestrám Aljoně a Kateryně Bondarenkovým z Ukrajiny. "Kdy se bude hrát finále čtyřhry, se bude aranžovat na základě toho, jak bude hrát Benešová dvouhru," řekl Šavrda.

Předpověď na neděli je o něco lepší, ale stále hrozí přeháňky. V případě špatného počasí by se mohl turnaj dohrávat i v pondělí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články