Hlavní obsah

Zatáhněte střechu, vtipkoval Cash v Praze před exhibicí

PRAHA

Ani krajně nepříznivé počasí nepřipravilo o dobrou náladu legendární tenisty Australana Pata Cashe, Francouze Henriho Leconta a íránského rodáka Mansúra Bahrámího, když se v sobotu sešli v deštivé Praze, kde v neděli před finále ženského ECM Prague Open sehrají exhibici. Pomrkávali po sobě a nechali se slyšet, že je vlastně nádherný anglický den.

Článek

"Proč nezavřeli střechu? Máme tady střechu, tomu nerozumím," vtipkoval Cash na otázku na tiskové konferenci, zda se díky dešti necítí v české metropoli jako při Wimbledonu, který vyhrál. Svou odpovědí narážel na fakt, že ve slavném All England Clubu letos nad centrálním dvorcem slavnostně otevřeli zatahovací střechu.

Cash přiletěl ze slunného Londýna a Leconte s Bahrámím z Paříže, odkud rovněž odlétali za jasného počasí. "Můžeme tady zkusit vodní lyžování," vymýšlel míčový kouzelník Bahrámí kousky na neděli. "Dnes dáme plavání, zítra tenis a půjdeme do města," plánoval Leconte.

Při svém triumfu ve Wimbledonu porazil Cash v roce 1987 ve třech setech českého rodáka Ivana Lendla. Dokázal to díky svému útočnému stylu, na který se může při dvouhře s Lecontem v pražské exhibici těšit i české publikum. "Garantuji, že uvidíte mnohanásobně více volejů a náběhů k síti než za celý týden tady na turnaji," slíbil Cash s tím, že tenistky styl servis-volej prakticky nehrají.

Po dvouhře Cashe s Lecontem se k hvězdné trojici připojí český hráč Bohdan Ulihrach a ještě dojde na čtyřhru. "Jestli to bude vážná exhibice?" opakoval Leconte otázku. "Pro Bahrámího to je nemožné a pro mě složité," dodal francouzský mušketýr. "Já to beru skutečně vážně," ujišťoval jen na oko vážně čtyřiačtyřicetiletý Cash. "Jak chcete vidět vážný tenis od padesátiletého muže? Ten uvidíte od Berdycha, Nadala a jiných," přidal se Bahrámí do diskuse.

Před exhibicí je kvůli propršené sobotě na pořadu semifinále dvouhry. Na současné přední světové hráčky se v Praze legendy ale dívat nebudou. "My se budeme muset rozcvičovat," ujišťoval Cash, zatímco Bahrámí se ptal, kdo hraje. A sám si hned odpověděl: "Navrátilová, Suková, Mandlíková a Kingová." "Buď vážný," okřikl Cash svého kamaráda.

Cash je již třetím wimbledonským vítězem, který se při Prague Open ukáže na pražské Štvanici. Předloni bavili diváky Nizozemec Richard Krajicek s chorvatským bombarďákem Goranem Ivaniševičem.

Reklama

Související témata:
  7 : 6, 0 : 0 Kosťuková - Vondroušová 7 : 6, 0 : 0 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články