Hlavní obsah

Nadal byl s prvním tréninkem spokojený a věří, že zase bude vyhrávat

PRAHA

Téměř dva měsíce si léčil Rafael Nadal bolavá kolena. Nyní už je ale bývalá světová jednička zpět na tenisových kurtech. V pondělí totiž třiadvacetiletý Španěl začal opět s tréninkem. "Jsem velmi rád, že mohu opět trénovat, že zase držím raketu v ruce a dělám to, co mám moc rád," uvedl na svých webových stránkách Nadal.

Foto: Montserrat T. Diez, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal začal opět naplno trénovat.

Článek

První Nadalův trénink trval hodinu a patnáct minut. "Byl to jen lehký trénink bez nějaké větší síly. Chtěl jsem jen vědět, jak se na kurtu budu cítit," vysvětloval rodák z Mallorky. "Chtěli jsme se ujistit, že už necítí žádnou bolest," dodal Nadalův trenér a strýc v jedné osobě Toni Nadal.

"Stále ještě musím být opatrný. Za týden a půl bychom měli vědět více. Jsem ale spokojený," přiznal dále třiadvacetiletý Nadal. "Dokud nebudu úplně fit, musím být realista. Doufám však, že budu zase předvádět dobrý tenis a vyhrávat turnaje."

Rafael Nadal se na kurtech představil naposledy na konci května při French Open. Na svůj pátý triumf v řadě z tohoto grandslamu ale nedosáhl, neboť jej ve čtvrtém kole porazil švédský tenista Robin Söderling. Poté si Nadal dal od tenisu pauzu a začal léčit svá bolavá kolena.

Vynechal i Wimbledon, na němž měl obhajovat loňský titul a po necelém roce tak spadl z tenisového trůnu na druhou příčku ve světovém žebříčku. K zápasům se chce Nadal vrátit už příští měsíc. Od desátého srpna by měl v Montrealu na turnaji série Masters obhajovat titul.

Reklama