Hlavní obsah

Hradecká vyhrála potřetí za sebou čtyřhru v Bad Gasteinu

BAD GASTEIN

České tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková obhájily na turnaji v Bad Gasteinu titul ve čtyřhře. Ve finále v neděli porazily německou dvojici Andrea Petkovicová, Tatjana Maleková 6:2 a 6:4.

Článek

Hradecká tak vyhrála čtyřhru na rakouské antuce již potřetí za sebou. V roce 2007 slavila titul spolu s Renatou Voráčovou. Loni si navíc v Bad Gasteinu zahrála i finále dvouhry.

České tenistky připravily Petkovicovou o dvojnásobnou premiéru. Německá hráčka totiž ve finále dvouhry porazila Rumunku Ioanu Ralucu Olaruovou 6:2 a 6:3 a získala první titul na okruhu WTA. Poté nastoupila spolu s krajankou Tatjanou Malekovou do finále čtyřhry, tam však na premiérový titul nedosáhla.

Jednadvacetileté Petkovicové, rodačce z Bosny, které patří 98. příčka ve světovém žebříčku, se v Rakousku velmi dařilo. Vyřadila mimo jiné čtvrtou nasazenou Češku Ivetu Benešovou či turnajovou sedmičku Annu Grönefeldovou z Německa, se kterou ztratila jediný set v celém turnaji.

Ani ve finále se hráčka, která se v minulé sezóně potýkala s poraněním vazů v koleně, příliš nenadřela a proti Olaruové rychle vedla v první sadě 5:0. V druhém setu si obě soupeřky držely podání do stavu 3:3, pak však Petkovicová vyhrála tři hry v řadě a slavila premiérový titul.

Tenisový turnaj žen v Bad Gasteinu (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Petkovicová (Něm.) - Olaruová (Rum.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (3-ČR) - Maleková, Petkovicová (Něm.) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: