Hlavní obsah

Chorvaté pozvou české tenisty k semifinále Davis Cupu do Poreče

ZÁHŘEB

Na antukových kurtech v Poreči budou čeští tenisté bojovat proti Chorvatsku o postup do finále Davisova poháru. Místo a povrch semifinálového utkání, které se uskuteční v týdnu po US Open od 18. do 20. září, v pondělí oznámil na svých internetových stránkách Chorvatský tenisový svaz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český tenista Radek Štěpánek (vlevo) se raduje s nehrajícím kapitánem daviscupového týmu Jaroslavem Navrátilem - ilustrační fotografie.

Článek

"Místo je pro nás překvapením, protože vše směřovalo k tomu, že se bude hrát ve Splitu," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil. "V Poreči je areál s nižší kapacitou, což je pro nás možná výhodou, protože jsme si mysleli, že budou chtít hrát před velkou návštěvou," uvedl a doufá, že na Istrii dorazí také hodně českých fanoušků.

I chorvatská média spekulovala o tom, že se semifinále bude hrát ve Splitu stejně jako v roce 2005, kdy tam Ivan Ljubičič s Mariem Ančičem porazili Rusko 3:2 a pak na Slovensku získali poprvé salátovou mísu. "Split byl favoritem číslo jedna," konstatoval chorvatský Sport.

Chorvaté si dokonce vyžádali prodloužení lhůty na oznámení místa utkání. "Po dlouhých jednáních svaz rozhodl, že Chorvatsko bude hrát proti České republice v Poreči v hale Žatika, která letos již úspěšně uspořádala dva daviscupové zápasy," stojí v prohlášení chorvatského svazu. V Poreči s kapacitou 4000 míst letos Ivo Karlovič a Marin Čilič porazili Chile a ve čtvrtfinále také Američany.

Že se bude hrát na antuce, překvapením není. Na stejném povrchu Chorvaté vyřadili i tým USA. "To jsme předpokládali," řekl Navrátil.

Reklama

Související témata: