Hlavní obsah

Nadal neví, jestli stihne už turnaj v Montrealu

MADRID

Španělský tenista Rafael Nadal zpochybnil svůj návrat na kurty, který plánoval po pauze zaviněné zraněním kolen za necelé dva týdny v Montrealu. Druhý hráč světového žebříčku řekl v rozhovoru pro španělskou televizi, že si není jistý, zda se stihne připravit. Turnaj v Kanadě začíná 8. srpna.

Foto: Toby Melville, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

"Rád bych v Montrealu hrál, ale nevím, jestli to vyjde. Musím příštích pár dní tvrdě dřít a pak se uvidí," řekl třiadvacetiletý hráč olympijský vítěz ve svém domě na Mallorce.

Nadala trápil zánět šlach v obou kolenou, který zhoršil nabitý program na antukovém povrchu. Na Roland Garros vypadl 31. května ve čtvrtém kole a od té doby se léčí. Vynechat musel i Wimbledon, kde měl obhajovat titul. K tréninku se čtyřnásobný šampion French Open vrátil minulý týden.

"Mojí hlavní starostí je, abych měl obě kolena perfektní. Vypadá to sice dobře, ale chci si být jistý, než se vrátím na kurty," řekl.

V rozhovoru u bazénu mluvil uvolněně o tom, že udělal dobře, když se rozhodl vynechat Wimbledon a dát si pauzu. "Když cítíte bolest, tak ztrácíte jiskru a chuť do tréninku a turnajů, protože vám chybí energie, a to vás pomalu ničí," popisoval své rozpoložení.

Mohl lenošit víc, než bývalo zvykem

Ve vynucené přestávce mohl lenošit víc, než bývalo v létě v uplynulých letech zvykem. "Na gauči jsem za ty dva měsíce strávil více času než za uplynulé čtyři roky," smál se tenista. A měl radost z podpory fanoušků, kterou mu vyjadřovali hlavně na internetu. "Dostal jsem doslova tuny zpráv. Jsem za ně vděčný a je to jeden z nejsilnějších zážitků, které z poslední doby mám," poděkoval.

V reportáži ukázal fragmenty ze svého tréninku, rozcvičení v bazénu, speciální posilovací a balanční cviky na kolena nebo masáž.

Vedle tenisu měl čas sledovat triumf svého krajana Alberta Contadora na Tour de France, zajímal se o politiku a vnímal světovou finanční krizi. "Zajímám se o to, ale nerad o takových věcech mluvím," podotkl.

Rád naopak mluví o posilách fotbalového Realu Madrid, jehož je fanouškem, a doufal, že "Bílý balet" sesadí z trůnu Barcelonu. A co on? Dokáže opět vystřídat Švýcara Rogera Federera na tenisovém trůnu? "Mým objektivním cílem není znovu být jedničkou. Cílem je být v pořádku a hrát tenis. Mentálně jsem na návrat připraven," řekl.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík