Hlavní obsah

Tenista Nadal se skutečně vrátí na kurty v Montrealu

Španělský tenista Rafael Nadal se po více než dvouměsíční pauze zaviněné záněty šlach obou kolen vrátí na kurty již za týden v Montrealu. V pondělí potvrdil účast nyní druhého hráče světa na turnaji série Masters jeho trenér a strýc Toni Nadal.

Článek

"Rafa bude hrát v Montrealu. To je pro nás dobrá zpráva," řekl Toni Nadal rádiu Marca. "Další otázkou je, jaký standard předvede. Umím si představit, že ještě nebude v dobré formě. Trénuje, ale zatím opravdu není na svém limitu. Uvidíme, jak se vypořádá se zápasem."

Třiadvacetiletý Nadal hrál naposledy zápas v osmifinále v Paříži 31. května, kdy ho na antuce nečekaně porazil Švéd Robin Söderling a překazil mu útok na pátý titul na Rolnad Garros v řadě. Pak se Nadal odhlásil z turnajů na trávě, neobhajoval titul ve Wimbledonu a léčil kolena. K tréninku se olympijský vítěz z Pekingu vrátil minulý týden.

Hlavním cílem Nadala je být připraven na poslední grandslamový turnaj sezony - US Open v New Yorku, které začne 31. srpna. "Nyní nemá problémy a tam by měl být ve formě," řekl Toni Nadal.

Reklama

Související témata: