Hlavní obsah

Ať se Serena zeptá na žebříček na WTA, řekla Safinová

LOS ANGELES

Tahle otázka ji pronásleduje po celém světě. Kde se Ruska Dinara Safinová objeví, tam na ni směřuje dotaz, jak může být tenisovou jedničkou, když nevyhrála grandslamový turnaj.

Foto: Toby Melville, Reuters

Ruská tenistka Dinara Safinová

Článek

První hráčku světa už neustálá debata okolo žebříčku unavuje, ale pořád dokáže trpělivě odpovídat. Před turnajem v Los Angeles, kde obhajuje loňský titul, jako by na ni čekala. S rukama s kříženýma na hrudi a lehce pokleslými rameny tak reagovala připravená.

"Žebříček je žebříček a já jsem nevymyslela jeho systém," řekla klidným hlasem třiadvacetiletá moskevská rodačka.

Již před Wimbledonem vyhlásila Serena Williamsová, že se cítí být první hráčkou světa. Američanka letos vyhrála Australian Open a Wimbledon a už má jedenáct grandslamových titulů, ale momentálně je v žebříčku druhá. "Pokud má (Serena) nějaké otázky, ať se obrátí na WTA, která se o vypočítávání stará," podotkla Safinová.

Olej do ohně přilila Jankovičová

Před Los Angeles přilila olej do ohně ještě Srbka Jelena Jankovičová. "K tomu, abyste byli světovou jedničkou, musíte porážet sestry Williamsovy," řekla Jankovičová a narážela na fakt, že Safinová má dohromady se Serenou a Venus bilanci dvou výher a devíti proher.

"Mé postavení v žebříčku je výsledkem výsledků za celý rok, ne pouze na grandslamech, nebo na tom, jestli dokážu porážet Serenu a Venus. Já hraji celý rok a mám skvělé výsledky, a to i na grandslamových turnajích," konstatovala Safinová, letos poražená finalistka na Australian Open a na Roland Garros, ale vítězka tří turnajů: v Římě, Madridu a naposledy v Portoroži.

Safinová, která má před Serenou náskok 973 bodů, zopakovala, že si věří, že grandslamový vavřín brzy získá. "Každý den dávám tenisu sto procent, makám a je jen otázkou času, kdy to přijde," pronesla.

Reklama

Související témata: