Hlavní obsah

Francouzská tenistka Pierceová stále myslí na návrat na kurty

BRADENTON

Francouzská tenistka Mary Pierceová opět potvrdila, že má v úmyslu vrátit se na kurty. Bývalá světová trojka nehraje už skoro tři roky, ale na návrat se připravuje ve slavné akademii Nicka Bollettieriho na Floridě.

Foto: Koláž Sport.cz

Francouzská tenistka Mary Pierceová. Archivní fotografie.

Článek

"Pořád chci hrát tenis profesionálně. Miluji soupeření na nejvyšší úrovni a myslím, že toho jsem schopna," věří Pierceová. Úderově prý je na tom Francouzka výborně. "Jako nikdy dřív," tvrdí.

Čtyřiatřicetiletá vítězka grandslamových turnajů Australian Open a Roland Garros se na okruhu WTA neobjevila od října 2006. Tehdy si na turnaji v Linci přetrhla vazy v koleně. "Byla to tak strašná bolest, až jsem si v duchu říkala, že nechci umřít," vzpomínala tenistka.

Musela na operaci, ale její tělo nezareagovalo ideálně. Proto svůj návrat odkládá a stále se o něm jen mluví. Chtěla jet už na olympiádu do Pekingu, ale slabé levé koleno jí cestu do Číny neumožnilo.

Na Floridě trénuje kondici pod vedením Jutaky Nakamury, který mívá v péči i Tommyho Haase nebo Marii Šarapovovou. "Mary je perfektní, nikdy se nevzdá. Zvládnout návrat bude o srdíčku, a to ona má," řekl.

A proč se chce ještě Pierceová pokusit o návrat? Hnacím motorem není prestiž ani touha znovu žít tenisovým stylem, jak kdysi podotkla. "Je to hlavně kvůli fanouškům a mému dobrému pocitu," konstatovala.

Reklama