Hlavní obsah

Pennettaová vyřadila v Cincinnati Venus Williamsovou

CINCINNATI

Tenistka Flavia Pennettaová pokračuje ve vítězném tažení. Skvělou formu Italky ve čtvrtek "odnesla" na turnaji v Cincinnati v třetím kole Američanka Venus Williamsová.

Foto: Al Behrman, ČTK/AP

Venus Williamsová (vpravo) gratuluje své přemožitelce na turnaji v Cincinnati, Italce Flavii Pennettaové.

Článek

Světová dvanáctka Pennettaová vyhrála v červenci titul na antuce v Palermu a minulý týden triumfovala rovněž v Los Angeles. Výhra nad Venus Williamsovou 7:6 a 6:4 je tak její čtrnáctou po sobě.

"Jsem strašně, strašně moc šťastná," jásala v rozhovoru na kurtu sedmadvacetiletá rodačka z Brindisi, která žije ve Švýcarsku. "Po triumfu v Los Angeles si moc věřím a teď jsem to ukázala," dodala.

Navíc znovu ukázala, že na starší ze sester Williamsových umí: Venus totiž dokázala porazit již počtvrté v kariéře ze sedmi duelů. Soupeřkou Pennettaové nyní bude Daniela Hantuchová ze Slovenska, která vyřadila sedmou nasazenou Věru Zvonarevovou z Ruska.

Ve čtvrtfinále je i Belgičanka Kim Clijstersová. Bývalá první hráčka světového žebříčku po návratu na kurty po dvouleté pauze a narození dcery vyhrála i třetí zápas, když ve třech setech zdolala šestou nasazenou Rusku Světlanu Kuzněcovovou. Její další soupeřkou může být současná světová jednička Dinara Safinová.

CINCINNATI
Dvouhra - 3. kolo:
Clijstersová (Belg.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6:4, 4:6, 6:2, Pennettaová (14-It.) - V. Williamsová (3-USA) 7:6 (7:2), 6:4, Hantuchová (SR) - Zvonarevová (7-Rus.) 7:6 (10:8), 0:6, 7:6 (7:5), Wozniacká (8-Dán.) - Czinková (Maď.) 3:0 skreč.
MONTREAL
Dvouhra - 3. kolo:
A. Murray (3-Brit.) - Ferrero (Šp.) 6:1, 6:3, Djokovič (4-Srb.) - Južnyj (Rus.) 6:3, 6:4, Del Potro (6-Arg.) - Hanescu (Rum.) 3:6, 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: