Hlavní obsah

Nadal: Do vítězné formy se možná dostanu až příští rok

CINCINNATI

Třetí tenista světa Rafael Nadal připustil, že návrat po zranění kolen bude složitější, než původně předpokládal. Třiadvacetiletý Španěl dokonce uvedl, že do formy, která ho vynesla až do čela světového žebříčku, se možná vrátí až v příštím roce.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

"Je nemožné dostat se okamžitě z nuly na sto procent. Musím jít pomalu, zlepšovat se den po dni," citovala rodáka z Mallorky agentura Reuters. "Dnes jsem například trénoval hodinu a 45 minut. Za normálních okolností by to bylo trochu víc, zhruba dvě a půl hodiny," uvedl před vstupem do turnaje v Cincinnati. "Nesmím to uspěchat. Důležité je, abych se úplně zotavil. Když to nepůjde letos, doufám, že to vyjde v příštím roce," dodal.

Nadal se minulý týden v Montrealu vrátil na kurty po dvouměsíční pauze. V Kanadě vypadl ve čtvrtfinále s Argentincem Juanem Martinem Del Potrem a z druhého místa v žebříčku ho sesadil Brit Andy Murray.

"Být třetí také není špatné, ale měl jsem trochu smůlu na zranění. Než se to stalo, měl jsem věci pod kontrolou a všechno bylo téměř dokonalé," připomněl Nadal svůj triumf na úvodním grandslamu sezony Australian Open. "Ale už jsem jednou jednička byl a vím, že když se uzdravím, budu mít šanci se tam vrátit," prohlásil.

Reklama