Hlavní obsah

Bývalá světová jednička Hingisová si zatančí v britské StarDance

PRAHA

Martina Hingisová, bývalá světová tenisová jednička, se představí v nové řadě britského tanečního pořadu StarDance. Jejím partnerem bude amatérský mistr světa v latinskoamerických tancích Matthew Cutler. Osmadvacetiletá Hingisová ukončila kariéru před dvěma roky poté, co měla pozitivní test na kokain.

Článek

Soutěž odstartuje v pátek 18. září a Martina Hingisová je už teď podle bookmakerů jednou z hlavních favoritek na vítězství. V sedmé sérii realitní show zvané v Británii Strictly Come Dancing bude mít osmadvacetiletá Hingisová za soupeře čtyři další sportovní hvězdy - bývalého mistra světa v boxu Joe Calzaghe, britskou olympijskou reprezentantku ve skoku dalekém Jade Johnsonovou, bývalého hráče kriketu Philla Tufnella a překážkového žokeje Richarda Dunwoodyho.

"Vždy jsem se na tanec ráda dívala. Je to pro mě velká výzva zúčastnit se této soutěže. Chci, aby mě lidé viděli také z jiného pohledu, než jen když jsem byla na tenisových kurtech," prohlásila Martina Hingisová na webových stránkách tennisweek.com. "Ve všem, co dělám, chci být nejlepší. Takže doufám, že se dostanu hodně daleko. Už se nemůžu dočkat. Opravdu, už se moc těším, až se předvedu v těch krásných šatech," dodala Hingisová.

Martina Hingisová vyhrála během své tenisové kariéry pět grandslamů. V letech 1997 až 1999 ovládla Australian Open. A v roce 1997 zvítězila také ve Wimbledonu a na US Open. V únoru 2003 oznámila, že kvůli zdravotním problémům musí skončit s tenisem. Avšak po necelých třech letech se v lednu 2006 na kurty vrátila. Kvůli pozitivnímu testu na kokain v listopadu 2007 definitivně ukončila svou kariéru.

Reklama