Hlavní obsah

Nadal: Nejsem v nejlepší formě, ale i světová trojka může vyhrát US Open

PRAHA

V pondělí 31. srpna začíná poslední letošní grandslam - US Open. Třiadvacetiletý Španěl Rafael Nadal podle svých slov nepřijel do New Yorku v oslnivé formě, avšak věří, že může překvapit. "Nevím, jestli jsem dorazil na US Open v nejlepší formě. Jsem světová trojka, ale i ta má šanci vyhrát, ne?" uvedl na svých webových stránkách Nadal.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

Rafaela Nadala v letošní sezóně trápily zdravotní problémy. Po French Open, kde překvapivě vypadl už ve 4. kole se Švédem Robinem Söderlingem, se rozhodl léčit bolavá kolena. Dva měsíce byl mimo hru, nezúčastnil se ani Wimbledonu, a v žebříčku klesl z první na třetí příčku.

V polovině srpna se třiadvacetiletý Španěl opět vrátil na kurty. Nejdříve se představil na turnaji Masters v Montrealu, kde vypadl ve čtvrtfinále s Argentincem Juanem-Martinem Del Potrem. O týden později si zahrál v Cincinnati, kde jej v semifinále zastavil Srb Novak Djokovič. "Cítím, že už jsem na tom po zranění lépe. Už na své zdravotní problémy nemusím tolik myslet. Dostávám se do formy a začínám si víc věřit," přiznal Nadal.

Rodák z Mallorky už čtyřikrát vyhrál French Open. Loni poprvé zvítězil ve Wimbledonu a letos 1. února poprvé v kariéře ovládl také Australian Open. Titul z US Open mu však stále chybí, o motivaci má tedy rozhodně postaráno... "Je to něco výjimečného. Vyhrál jsem ostatní tři grandslamy, a když uspěju v New Yorku, uzavřel bych tím jeden cyklus. A to by bylo úžasné," dodal. "Nyní je však mým hlavním cílem být zdravý," uzavřel Nadal.

V prvním kole US Open narazí Rafael Nadal na francouzského hráče Richarda Gasqueta, který se vrací po několikaměsíční pauze kvůli podezření z užívání kokainu.

Reklama