Hlavní obsah

Tenistka Wozniacká se přiblížila v deštivém New Havenu obhajobě

V ženské části tenisového turnaje v New Havenu si o titul zahrají Dánka Caroline Wozniacká s Ruskou Jelenou Vesninovou. Kvůli setrvalému dešti v Connecticutu byly páteční semifinálové zápasy generálky US Open přesunuty z venkovního stadiónu pro 13 000 diváků do haly místní univerzity Yale, kam se vměstnalo maximálně 300 fanoušků.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Dánka Caroline Wozniacká během semifinále tenisového turnaje v New Havenu

Článek

Devatenáctiletá Wozniacká zdolala 6:4, 6:1 Italku Flavii Pennettaovou a jeden zápas ji dělí od obhajoby titulu v New Havenu. Soupeřkou dánské turnajové dvojky bude nenasazená Vesninová, která zdolala bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou z Francie 5:7, 6:1 a 6:2.

"Abych řekla pravdu, nepamatuju si za dobu, co jsem na WTA Tour, že bychom hráli v takové hale jako dnes," uvedla třicetiletá Mauresmová. Profesionálky zvyklé na světelnou tabuli tak například sledovali skóre jen na ručně obsluhované plechové tabuli visící na síti, jež od sebe v hale připomínající hangár odděluje kurty.

Déšť komplikuje i kvalifikaci US Open 

Pořadatelé nechtěli páteční program úplně zrušit, neboť je kvůli pondělnímu začátku US Open tlačí čas. Přesto se svých semifinále nedočkali muži, jejichž program tak má skluz. Organizátoři doufají, že se všechny duely stihnou odehrát v sobotu, ovšem předpověď opět hlásí prudké deště s větrem, které má na svědomí tropická bouře Danny. Může se tak hrát opět pod střechou, mluvčí turnaje ale nevyloučil ani přesun až na neděli.

Jen o trochu lepší počasí než v New Havenu bylo v New Yorku, kde bylo na programu třetí kolo kvalifikace na US Open. V dějišti posledního letošního grandslamu se tenisté alespoň dostali na kurty a stihlo se ukončit i několik zápasů. To se nepovedlo posledním čtyřem Čechům ve třetím kole, i když dva z nich mají své duely dobře rozehrané.

Eva Hrdinová vyhrála první set v tie-breaku nad Britkou Laurou Robsonovou, Barbora Záhlavová-Strýcová zase hrála v době přerušení 6:4, 4:4 s Marianou Duque-Marinovou z Kolumbie. Lukáš Rosol a Klára Zakopalová ke svým zápasům nastoupit nestihli.

Tenisový turnaj mužů a žen v New Havenu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 750 000 dolarů):
Čtyřhra - semifinále:
Soares, Ullyett (2-Braz./Zimb.) - Damm, Lindstedt (4-ČR/Švéd.) 6:3, 6:4.
Ženy (dotace 600 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Pennettaová (3-It.) 6:4, 6:1, Vesninová (Rus.) - Mauresmová (8-Fr.) 5:7, 6:1, 6:2.

Reklama

Související témata: