Hlavní obsah

Funkcionáři na US Open varují tenisty před twitterováním

Tenisoví představitelé důrazně varovali účastníky grandslamového US Open a jejich doprovod před možnými důsledky twitterování. Posílání zpráv z mobilního telefonu na internet, které využívají ke komunikaci s fanoušky i sportovci, totiž může porušovat antikorupční pravidla.

Článek

"Důležité. Zpráva pro hráče. Varování před Twitterem." Tak upozorňují na nařízení výrazné nápisy v hráčských prostorách newyorského Národního tenisového centra Billie Jean Kingové, kde se US Open koná. "Mnoho z vás má účet na Twitteru, abyste byli v kontaktu s vašimi fanoušky - a to je skvělé. Jakkoli je to ale populární, je důležité vás varovat před nebezpečím twitterování, které se týká pravidel tenisového antikorupčního programu," píše se v upozornění, které vypracovala takzvaná Jednotka bezúhonnosti tenisu, jež funguje od loňského srpna.

Twitterování je zakázáno během zápasů a tenisoví představitelé varují i před zveřejněním citlivých údajů ze zákulisí. Informace o formě či pohodě hráče, počasí či podmínkách na kurtu by podle nich měly zůstat skryty veřejnosti, protože by mohly být zneužity při sázení. Výstraha není směřována jen k hráčům, ale i k trenérům, agentům, rodinným příslušníkům a pracovníkům turnaje.

Twitter, jenž byl spuštěn v roce 2006, si získal popularitu právě i jako možnost pro fanoušky být v kontaktu s celebritami, které posílají na internet vzkazy o maximální délce 140 znaků. Mezi prominentní osobnosti na Twitteru patří úřadující vítězka US Open Serena Williamsová, již takto sleduje téměř milion lidí, její krajan Andy Roddick má více než 100 000 twitterových fanoušků.

Pouze na tuto takzvanou sociální sít omezil až na výjimku během Tour de France svou komunikaci s veřejností i slavný cyklista Lance Armstrong, jehož poznámky mají často kontroverzní povahu.

Reklama

Související témata: