Hlavní obsah

Nadal i po dlouhé pauze věří v triumf na US Open

Španělský tenista Rafael Nadal věří, že i přes nedávné zdravotní problémy, kvůli kterým musel na dva měsíce opustit kurty, může vyhrát závěrečný grandslam sezony US Open. Šlachy v kolenou ho prý již neomezují a může se pokusit získat poslední chybějící grandslamový titul. Trofeje z Australian Open, French Open a Wimbledonu již doma má.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal po svém návratu po zranění na turnaji v Montrealu

Článek

"Byl jsem sice dva měsíce mimo, ale pak jsem postoupil do čtvrtfinále v Montrealu a do semifinále v Cincinnati. Teď to chci ještě zlepšit," uvedl Nadal v rozhovoru pro španělský deník El País.

"Vím, že by postup do čtvrtfinále či semifinále byl dobrým výsledkem, ale já jedu na US Open s cílem vyhrát. Až skončím, tak si nikdo nebude pamatovat, že jsem byl v semifinále," řekl třiadvacetiletý rodák z Mallorky.

Jako první se světové trojce do cesty postaví Francouz Richard Gasquet, který se vrací na kurty po trestu za pozitivní test na kokain. "Má potenciál být jedním z nejlepších tenistů světa. Pokud bude mít den, tak může porazit kohokoli. Bude to hodně těžký rozjezd," prohlásil Nadal.

Reklama