Hlavní obsah

Čím míň svalů, tím lepší tenis, pochvaluje si Jankovičová

NEW YORK

Srbská tenistka Jelena Jankovičová vzdala experiment s nabíráním svalové hmoty a návrat k normální váze jí jde zatím k duhu. Bývalá světová jednička vyhrála v srpnu turnaj v Cincinnati a hladkým vítězstvím 6:2, 6:3 nad Robertou Vinciovou vstoupila do US Open, kde obhajuje loňskou finálovou účast.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Srbská tenistka Jelena Jankovičová

Článek

"Jsem zpátky v normálu," hlásila pátá nasazená Jankovičová po úterním vítězném zápase.

Po minulé sezóně, kterou zakončila jako první hráčka žebříčku, se Srbka rozhodla nabrat více svalové hmoty, především aby měla více šancí proti silově hrajícím sestrám Venus a Sereně Williamsovým. Jankovičová nabrala sedm kilogramů, ale očekávané výsledky se nedostavily.

"Chtěla jsem být v roce 2009 lepší. Myslela jsem si, že když budu fyzicky silnější, budu lépe podávat, lépe se hýbat, hrát tvrdší údery a všechny tyto věci. Ale v mém případě to prostě nefungovalo," uvedla čtyřiadvacetiletá rodačka z Bělehradu, jež stejně jako současná světová jednička Dinara Safinová ještě nezískala grandslamový titul.

Letos vyhrála dva turnaje

"Hraju svůj nejlepší tenis, když mám lehké nohy, jsem dynamická a můžu se hýbat. Když je člověk pomalý, je všude pozdě a je sám sobě svým největším soupeřem," tvrdí Jankovičová.

Srbská fedcupová reprezentantka letos vyhrála dva turnaje, což je o dost méně než v předchozích dvou letech. Nyní doufá, že svou statistiku ještě stihne na podzim vylepšit, poté co tráví méně času v posilovně a nevzpírá tak těžká závaží.

"Také jsem měla osobní problémy, které mě hodně ovlivňovaly," poznamenala Jankovičová s narážkou na onemocnění maminky. "Ale teď už je všechno v pohodě a užívám si to. Jsem zpět na kurtu s úsměvem na rtech," dodala tenistka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík