Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová uhrála s Azarenkovou na US Open jen tři hry

NEW YORK

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová vypadla na US Open ve druhém kole. Osmé nasazené Bělorusce Viktorii Azarenkové ve středu podlehla 2:6, 1:6 za hodinu a devatenáct minut. V ženské dvouhře zůstala z českých hráček jen Petra Kvitová, která ve druhém kole nastoupí proti Italce Tathianě Garbinové.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na archivním snímku.

Článek

Třiadvacetiletá rodačka z Plzně by postupem do třetího kola vyrovnala svůj nejlepší výsledek na grandslamu z loňského Wimbledonu, ale o tři roky mladší soupeřka jí nedala šanci. V prvním setu se držela Záhlavová-Strýcová do stavu 2:2, pak už dominovala na třetím největším dvorci ve Flushing Meadows Grandstand Běloruska.

Azarenková, která se letos blýskla triumfy na třech turnajích, lépe vstoupila i do druhé sady a ujala se vedení 3:0. Pak česká tenistka odvrátila "kanára", ale zbytek setu patřil opět deváté hráčce světa.

Češi na US Open 2009
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Azarenková (8-Běl.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:1,
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Dulková, Peerová (Arg./Izr.) - Kvitová, Savčuková (ČR/Ukr.) 6:4, 6:4, Coinová, Pelletierová (Fr./Kan.) - Granvilleová, Uhlířová (USA/ČR) 6:2, 6:4.
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Mertiňák (10-ČR/SR) - Moser, Serra (Něm./Fr.) 6:4, 6:1, Damm, Lindstedt (11-ČR/Švéd.) - Prieto, Roitman (Arg.) 7:5, 6:2.

Reklama

Související témata: