Hlavní obsah

Nadal si užil prázdniny a je znovu hrozbou pro soupeře

NEW YORK

V minulých letech přijížděl Rafael Nadal na US Open unavený po náročné sezÓně, bez šťávy a s bolavými koleny, letos je ale jako vyměněný. Španělský tenista sice vinou zdravotních problémů přišel o Wimbledon a ztratil pozici světové jedničky, v létě si však užil dovolenou a odpočatý a fit bude v New Yorku útočit na svůj první titul.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal se raduje po vítězství nad Richardem Gasquetem.

Článek

Nadal se objevil ve Flushing Meadows s kratším účesem, výrazněji opálený a hlavně úplně uvolněný. V prvním kole nedal šanci Francouzi Richardu Gasquetovi, jehož zdolal hladce ve třech setech.

"Nemám bolesti," radoval se třiadvacetiletý Španěl. "Cítím se hodně svěží. Mnohem víc než kdykoli jindy na tomto turnaji. Ale nevím vlastně, jestli je to dobře," řekl s úsměvem vítěz šesti grandslamových turnajů, jenž by triumfem na US Open zkompletoval takzvaný kariérní Grand Slam.

Bývalý světový hráč číslo jedna přerušil sezónu po nečekaném vypadnutí ve 4. kole Roland Garros. Kvůli bolestem obou kolen neobhajoval ani loňský titul ve Wimbledonu a na kurty se vrátil až minulý měsíc.

"Když jsem byl doma, byl jsem pár týdnů úplně odříznut od světa. Strávil jsem měsíc a půl na Mallorce. Asi to nebyla vhodná doba na prázdniny, ale když už prázdniny máte, není nic lepšího než být na Mallorce. Takže jsem si to užíval," uvedl Nadal, jehož nejlepším výsledkem na US Open je loňské semifinále, v němž podlehl Andymu Murraymu.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík