Hlavní obsah

Gasquet vypadl už v 1. kole US Open, ale přesto byl šťastný

Ačkoli v prvním kole US Open uhrál proti Rafaelu Nadalovi jen sedm her, opouštěl Francouz Richard Gasquet centrální kurt Arthura Ashe s úsměvem na rtech. Po kokainové aféře a následném trestu se totiž konečně mohl vrátit s klidnou hlavou k tenisu.

Foto: Shaun Best, Reuters

Francouzský tenista Richard Gasquet během utkání proti Rafaelu Nadalovi

Článek

"Jsem strašně šťastný, že zase hraju. Jsem tenista a být na okruhu je můj život. Když jsem nemohl nastupovat, byl jsem smutný. Bylo to stoprocentně nejhorší období mého života," uvedl třiadvacetiletý Gasquet po porážce v prvním kole US Open.

Gasquet se na ATP Tour vrátil minulý týden neúspěšným vystoupením v kvalifikaci turnaje v New Havenu. Byl to jeho první soutěžní zápas od dubna, kdy byl suspendován za pozitivní test na kokain.

Bývalý velký talent světového tenisu nakonec vyvázl s relativně nižším trestem na dva měsíce a patnáct dní, které si odsloužil předtím, než nezávislý tribunál uznal, že kokain se do jeho těla dostal neúmyslně polibkem s dívkou v nočním klubu.

Dva grandslamy jen v televizi

Někdejší sedmý hráč světa Gasquet během distance klesl na 46. místo žebříčku a přišel o Roland Garros i Wimbledon. "Jsem strašně šťastný, že jsem tady, navíc na centrkurtu. Dva grandslamy jsem sledoval jen v televizi," připomněl.

Vítěz pěti turnajů ATP, který vždy trval na své nevině, se nedočkal po návratu žádných negativních reakcí od kolegů. "Přijali mě velmi dobře. Nemám s nikým problémy," uvedl.

Jeho slova potvrdil i bývalý první hráč žebříčku Nadal, jenž svého vrstevníka od začátku kauzy bránil. "Jsem strašně rád, že vidím Richarda Gasqueta zpátky na kurtu. Stojím za ním, protože mu na sto procent věřím," dodal Španěl během rozhovoru na kurtu.

Gasquet nicméně ještě nemá úplně vyhráno, protože proti krátkému trestu se odvolaly Mezinárodní tenisová federace i Světová antidopingová agentura.

Reklama