Hlavní obsah

Berdych postoupil po čtyřsetové výhře do 3. kola US Open

Tenista Tomáš Berdych napodobil svého daviscupového kolegu Radka Štěpánka a rovněž postoupil do třetího kola US Open. Sedmnáctý nasazený Čech v pátek porazil nepříliš známého argentinského kvalifikanta Horacia Zeballose po setech 6:3, 6:7, 7:6, 6:2 a přešel druhé kolo na newyorském grandslamu popáté z posledních šesti ročníků.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Tomáš Berdych v utkání proti Argentinci Zeballosovi

Článek

Brzy čtyřiadvacetiletý Berdych se se svým vrstevníkem utkal poprvé v životě. První set získal český favorit rychle za 35 minut, poté ho však 76. hráč světa Zeballos donutil ke dvěma tie-breakům. Ten první dokonce 7:3 vyhrál a sebral Berdychovi první set na letošním US Open.

Ve třetí sadě český tenista vedl už 3:0, ale brejk ztratil a musela opět rozhodnout zkrácená hra. V ní byl tentokrát rodák z Valašského Meziříčí úspěšnější a po výsledku 7:2 získal pohodu do čtvrté sady, v níž zápas ukončil 6:2. Berdych si v utkání připsal 16 es, ovšem sedm bodů soupeři daroval dvojchybami.

Pravděpodobným Berdychovým protivníkem pro třetí kolo je jedenáctý nasazený Chilan Fernando Gonzalez, jenž ovšem musí nejprve zdolat francouzského kvalifikanta Josselina Ouannu.

Tenisové US Open:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (17-ČR) - Zeballos (Arg.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (7:2), 6:2
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Benešová, Dlouhý (ČR) - Husárová, Marach (SR/Rak.) 7:6 (7:3), 7:5.

Reklama