Hlavní obsah

Safinové se nelíbilo, že jí přeložili zápas na jiný kurt

Ruské tenistce Dinaře Safinové se nelíbilo, že její zápas 3. kola US Open proti Češce Petře Kvitové organizátoři přeřadili na jiný kurt, aby tak umožnili sehrání zápasu mužské dvouhry mezi Tommym Robredem a Jamesem Blakem. Světová jednička Safinová pak zápas s Kvitovou prohrála, ovšem změnu kurtu nebere jako výmluvu. Překvapivé vyřazení si prý zavinila sama, když nehrála tak, jak si plánovala.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Zklamaná ruská tenistka Dinara Safinová

Článek

Zápas Safinové s Kvitovou měl na centrálním dvorci Arthura Ashe začít okolo 19:00 newyorského času, jenže kvůli protahujícím se předchozím duelům se organizátoři rozhodli pro změnu. "Skoro ve čtvrt na deset za námi přišli, že budeme hrát na dvorci Louise Armstronga," uvedla Safinová.

Na přesunu na menší kurt pro deset tisíc fanoušků se jí nelíbilo především to, že pořadatelé tak rozhodli i kvůli tomu, aby na hlavním dvorci byl zápas mužů. "Podle mě je to nefér upřednostňovat zápas chlapů před soubojem žen. Já jsem světová jednička, tak proč mě přesunují," nechápala třiadvacetiletá Ruska. "Nechci, aby to znělo jako výmluva pro mou porážku. Jen to podle mě nebylo správné rozhodnutí," dodala.

Její souboj s Kvitovou se nakonec protáhl až téměř do jedné hodiny v noci. Rozhodnout musel až tie-break třetího setu, v kterém slavila vítězství 6:4, 2:6 a 7:6 Kvitová. "Vždyť jsem nevyužila tři mečboly, tak co bych chtěla. Je to velké zklamání," prohlásila po zápase Safinová.

Přitom prý měla jasný plán na to, jak Kvitovou porazit. "Věděla jsem, že je ráda na kurtu dominantní a chce určovat hru. Nerada běhá, proto jsem ji chtěla rozhýbat a prohánět po kurtu. Věděla jsem, jak na ni, jenže pak jsem přišla na kurt a hrála jsem úplně jinak, než jsem chtěla," řekla mladší sestra slavného tenisty Marata Safina.

Poslední nepřesvědčivé výkony a brzký konec na US Open jsou prý i důsledkem náročné sezony, v které neměla Safinová čas si pořádně odpočinout. "Neměla jsem čas sama na sebe, zrelaxovat a dát odpočinout hlavě. Opravdu se už těším na konec sezony, protože pak budu moci zůstat pět týdnů v kuse na jednom místě a ne pořád někde cestovat," dodala Safinová.

Reklama