Hlavní obsah

VIDEO: Djokovič po nudě se Štěpánkem bavil imitací McEnroea

NEW YORK

Jestliže je Roger Federer tenisovým elegánem a Rafael Nadal buldok, jenž nevypustí žádný míček, je Novak Djokovič bavič, který kromě tenisového umění dokáže fanoušky bílého sportu i rozesmát. Svou pověst dvaadvacetiletý Srb potvrdil i na právě probíhajícím US Open, kde po vítězství nad Radkem Štěpánkem imitoval Johna McEnroea, s nímž si poté vyměnil i několik míčů.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Tenisová legenda John McEnroe (vlevo) a současný tenista Novak Djokovič se zdraví nad sítí.

Článek

Djokovič si v imitování svých předchůdců či kolegů z tenisových okruhů libuje. V minulosti předváděl styl hry Rafaela Nadala či Marie Šarapovové. Proslul také reklamním spotem, v němž se snaží zaujmout dívku v hledišti během jednoho fiftýnu. Na kurtu Arthura Ashe ve Flushing Meadows si vzpomněl i na bývalého tenistu Johna McEnroea.

Diváci při utkání Djokoviče s českým reprezentantem příliš napínavých momentů neviděli. Srb vyhrál po 106 minutách 3:0 na sety a proto se rozhodl, že dostanou jeho fanoušci „nášup“. Když poražený Štěpánek opustil kurt, nakráčel rodák z Bělehradu k základní čáře a začal napodobovat známý způsob McEnroeova podání.

Vzápětí se rozčiloval na empirového rozhodčího, stejně jako kdysi známý tenisový bouřlivák. Těžko říci, zda Djokovič věděl, že je slavný Američan přítomen v televizní kabině, kde spolukomentoval právě skončený duel. McEnroe se každopádně zanedlouho objevil na dvorci a s čerstvým čtvrtfinalistou odehrál k radosti diváků krátkou exhibici.

Bývalý americký tenista John McEnroefoto: Reuters/Jeff Zelevansky

Djokovič nepřestával ani v těchto chvílích imitovat svého známějšího předchůdce. Při Američanově servisu však dělal, jako že se mu rozklepala kolena a očividně se snažil najít správnou stranu, kam bude podání McEnroea směřovat.

Po několika krátkých výměnách se oba tenisté střetli nad sítí, objali se a za aplaudování publika odešli z centrálního kurtu.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori