Hlavní obsah

VIDEO: Nadala líbal na kurtu fanoušek

Byl to pořádný boj. Španělský tenista Rafael Nadal ale nakonec obrátil nepříznivý vývoj v osmifinále US Open proti Gaelu Monfilsovi z Francie a zvítězil 3:1 na sety. Odměnou mu tentokrát kromě tradičního aplausu publika a příspěvku dalších bodů do žebříčku ATP byl i polibek, který mu dal jeden z jeho fanoušků.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Od tenisty Rafaela Nadala (vpravo) odvádí bezpečnostní služba fanouška (vlevo), jenž Nadala objal a políbil.

Článek

Před posledním grandslamovým turnajem sezóny byla forma bývalé světové jedničky velkou záhadou. Po vypadnutí ve 4. kole Roland Garros musel vynechat pro zranění svých kolen i Wimbledon a přepustit post lídra žebříčku ATP Rogeru Federerovi. Na okruh se vrátil teprve před měsícem.

Do osmifinále turnaje ve Flushing Meadows dokráčel momentálně třetí hráč světa poměrně s přehledem. Monfils však byl třiadvacetiletému Nadalovi houževnatým soupeřem. V tie-breaku se Francouzi dokonce podařilo vyhrát první set. V dalších sadách však už měl Nadal navrch.

Po posledním míčku zápasu se Nadal začal radovat, podal si ruku u sítě se svým francouzským soupeřem a odcházel se ke své židli, kde si hodlal převléci triko. V té chvíli k němu přiběhl fanoušek, objal ho a políbil ho na tvář.

Tenista byl nejdříve překvapen, když si ale celou situaci uvědomil, usmál se a vztáhl ruce k muži, jehož již odváděli pracovníci bezpečnostní služby. „Nebyl to žádný problém,“ vyprávěl později Nadal. „Ten chlapík byl velmi příjemný. Řekl mi, že mě miluje a políbil mě,“ dodal Nadal, jehož ve čtvrtfinále čeká souboj s Fernando Gonzalezem z Chile.

Reklama

Související témata: