Hlavní obsah

VIDEO: Za polibek Nadalovi až rok za mřížemi. Nechte to být, říká Španěl

oc, kvkSport.cz

Byl to čin z čiré radosti. Ale taky pořádná hloupost. Noam U. Aorta po vítězství svého oblíbeného tenisty Rafaela Nadala nad Gaelem Monfilsem v osmifinále US Open vtrhl na dvorec, objal španělského hráče a políbil jej na tvář. Teď to by to mohlo muže žijícího v New Yorku mrzet. Soud ho totiž může poslat na rok do vězení a udělit mu pokutu pět tisíc dolarů.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Od tenisty Rafaela Nadala (vpravo) odvádí bezpečnostní služba fanouška (vlevo), jenž Nadala objal a políbil.

Článek

„Nadal tam jen tak stál, musel jsem za ním. Předtím jsem trochu pil. V mé zemi je normální, když muž políbí muže,“ hájil se Aorta, jenž má izraelské občanství, ale momentálně žije poblíž kurtu Arthura Ashe, kde se odehrál celý incident.

Státní zástupce Richard Brown však pro jeho čin příliš pochopení nemá. Hodlá bojovat za to, aby se podobné události již neopakovaly. „Obzvlášť znepokojující je, že mohlo dojít k fyzickému kontaktu s hráčem,“ nechal se slyšet.

Objetí a polibek bývalé světové jedničce Rafaelu Nadalovi však může Aortu vyjít pěkně draho. Třiadvacetiletý narušitel byl totiž obviněn z nedovoleného vniknutí na kurt a hrozí mu až jeden rok vězení a pokuta ve výši 5 tisíc amerických dolarů.

Polibek se mi nelíbil, ale nechte ho být, vzkázal Nadal

Sám Nadal se k incidentu vyjádřil na svém blogu v rámci online verze britského deníku Times. „Bylo to zábavné, i když ten polibek se mi samozřejmě moc nelíbil,“ napsal španělský hráč.

„Abych byl upřímný, vůbec jsem ho neviděl přijít. Právě jsem si sundával tričko, pak jsem ho zahlédl. Přišel, políbil mě a řekl, že mě miluje. Pak jsem viděl, jak k němu přiskočila ochranka. Nemyslím, že to bylo vážné, zkusil jsem ochranku zastavit a říct jim, aby ho nechali být. Říkal jsem jim, že je to OK,“ uvedl.

Španěl považuje celou historku spíše za úsměvnou, ačkoliv prý chápe nervozitu turnajových bodyguardů, kteří zakročili velmi rychle a razantně.

„Když jsem byl v šatně, přišli se mě dokonce zeptat, zda je vše v pořádku a jestli mě ten muž nezranil. Znovu jsem jim opakoval, že to bylo fajn a poprosil je, aby tomu chlapíkovi nic neudělali. Tehdy mi řekli, že bude obviněn. Doufám, že je v pořádku,“ zakončil Nadal.

Reklama

Související témata: