Hlavní obsah

Čeští tenisté poprvé vyzkoušeli nekvalitní antukový kurt v Poreči

POREČ

Čeští tenisté mají za sebou první trénink na semifinále Davisova poháru v Poreči, kde se od pátku utkají s domácím Chorvatskem. Antuka v hale Žatika není podle prvních dojmů v ideálním stavu, trhá se a jsou v ní díry, ale všichni očekávají, že do zahajovací páteční dvouhry bude kurt připravený mnohem lépe.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radek Štěpánek (druhý zleva) žertuje se spoluhráči (zleva) Janem Hernychem, Tomášem Berdychem a Janem Hájkem na tiskové konferenci před odletem do Chorvatska

Článek

"Co známe kurty u nás, tak to se moc srovnat nedá. U nás jsou lépe připravené, ale dejme jim šanci. Je to první trénink a bude se to zlepšovat. My si zvykneme," řekl Tomáš Berdych Radiožurnálu.

Podle slov Jaroslava Navrátila na facebooku "czech davis cup team" jsou hala i zázemí výborné. "V kurtu jsou ale díry. Mají tři dny na to, aby vše dali do pořádku," pronesl kapitán. Novic v týmu Jan Hájek ho doplnil: "Kurt je měkký a zatím se trhá, ale uvidíme."

Podle Radka Štěpánek je dvorec pomalejší a položený na parketách. "Takže pěkně duní," uvedl hrdina čtvrtfinále proti Argentině. "Zdá se mi, že je v hale málo světla, spíš z boku, ale máme týden si na to zvyknout. První trénink byl spíš takový seznamovací," dodal.

V Evropě už je i čerstvý vítěz čtyřhry na US Open Lukáš Dlouhý, který svým reprezentačním kolegům z Frankfurtu vzkázal, že přijede v úterý po obědě. "Žádnou trofej nevezu, protože do malých pohárů vyrývají naše jména, a tak to šampaňské budeme muset pít z umělohmotných kelímků," vtipkoval dobře naladěný tenista.

Kouč domácích Goran Prpič bude stavět na čtvrtfinalistovi US Open Marinu Čiličovi, týmovou dvojkou je obrovitý Ivo Karlovič. "Podle žebříčkového postavení jsou Češi favority, ale to jsou jen čísla na papíře. Vybrali jsme si antuku, abychom oslabili jejich hráče. Nebojíme se odpovědnosti, zkusíme chytit šanci za pačesy," burcoval Prpič.

Reklama

Související témata: