Hlavní obsah

Federer: Prohra ve finále US Open? Je mi to fuk

PRAHA

"Mám víc důvodů k radosti, než být smutný," prohlásil po prohraném finále na US Open Roger Federer. Fenomenální tenista mohl v pondělí na US Open získat už šestý titul, avšak nakonec se z triumfu radoval Argentinec Juan Martín Del Potro. "Život jde dál. Prožil jsem nádherné léto," přiznává osmadvacetiletý Švýcar.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Juan Martin Del Potro (vlevo) a Roger Federer po finále US Open

Článek

Strhující drama. Tak by se dalo nazvat finále mezi Rogerem Federerem a Juanem Martínem Del Potrem na US Open. Osmadvacetiletý Federer mohl do své sbírky přidat už šestý triumf z US Open. Po pětisetové bitvě se však nakonec radoval ze svého premiérového titulu na grandslamu dvacetiletý Argentinec.

I když by mohl být fenomenální tenista po prohře zklamaný, tvrdil, že má více důvodů k radosti než ke smutku. "Od začátku jsem věděl, že to bude velmi těžký zápas. Měl jsem trochu i smůlu. Juan Martín ale hrál skvěle, zasloužil si vyhrát," přiznal po utkání Federer v rozhovoru na webových stránkách US Open.

"Nemůžu mít všechno. Už zisk pátého titulu byl skvělý," odpověděl na otázku, zda jej nemrzí, že v New Yorku netriumfoval i pošesté. "Ani nejsem moc zklamaný, protože i tady jsem odehrál další úžasný turnaj," prohlásil rodák z Basileje.

Prožívá úžasný rok

V letošní sezóně se Roger Federer probojoval ve všech čtyřech grandslamech do finále. Na Australian Open podlehl Španělu Rafaelu Nadalovi. French Open vyhrál a poprvé v kariéře se tak mohl radovat z triumfu na Rolland Garros. A vítězstvím ve Wimbledonu získal už rekordní patnáctý grandslamový titul. K tomu všemu se vrátil na post světové jedničky. A aby toho nebylo málo, stihl se také oženit. V dubnu si vzal svou dlouholetou přítelkyni Mirku Vavrinecovou a v červenci se jim narodila dvojčtata - Myla Rose a Charlene Riva.

Není tedy divu, že má Roger stále dobrou náladu. "Život jde dál, vždyť jsem prožil nádherné léto. Celý rok je úžasný, a to ještě nekončí." Nyní se Federer těší na odpočinek. "Jsem už trochu unavený, takže teď budu odpočívat. Poté se ještě objevím na turnaji v Basileji, v Paříži a ve finále ATP v Londýně. A samozřejmě, že budu chtít zase vyhrávat," uzavřel famózní tenista.

Reklama