Hlavní obsah

Čtvrtým hráčem pro semifinále Davis Cupu v Chorvatsku bude Hájek

Tenista Jan Hájek dostane přednost před Janem Hernychem a bude v českém kvartetu pro semifinále Davisova poháru proti Chorvatsku. Hájek v sestavě kapitána Jaroslava Navrátila v Poreči doplní trio Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a Lukáš Dlouhý. Losování zápasů se uskuteční ve čtvrtek.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva trenér Jaroslav Navrátil a hráči Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Jan Hájek a Jan Hernych

Článek

Navrátil se nerozhodoval na základě žebříčkového postavení hráčů (Hernych je 63., zatímco Hájek 121.), ale podle formy. "Hájek je rozehranější, má větší sebedůvěru a v tréninku hrál daleko líp než Honza Hernych," vysvětlil ve středu kapitán své rozhodnutí novinářům.

Víceméně jisté ale je, že tíha celého utkání ve dvouhrách i ve čtyřhře by měla ležet na Štěpánkovi (17. v žebříčku) a Berdychovi (18.). "Kluci jsou v pohodě, takže nemusím nic měnit," uvedl Navrátil.

Při čtvrtečním losu se ovšem na tabuli objeví všechna jména. To znamená, že kapitán do čtyřhry nahlásí pár Hájek - Dlouhý. Složení čtyřhry ale může v sobotu hodinu před zápasem libovolně změnit.

Podmínky josu dané

Navrátil si trochu přál, aby v pátek začínal Štěpánek, jehož soupeřem by měl být Ivo Karlovič. Ve 14:00 bude ještě venku dost světla, což v hale Žatika pomůže k lepší viditelnosti, na kterou si Štěpánek stěžoval. "Rozhodčí naměřil 1400 luxů, což není ideální, přičemž nejméně je povoleno 1200 luxů. Podmínky jsou dané a musí se hrát. Radek říkal, že to je v pohodě," uvedl kapitán.

V úterý večer tenisté přivítali deblového vítěze US Open Dlouhého, kterému dali hobla a hodili ho do bazénu. "Bylo to příjemné a legrační, i když chladné přivítání," usmál se Dlouhý, s kterým nečekaně skončil v bazénu i Berdych. "Spadl jsem tam docela nevinně, protože jsem držel Lukáše za nohu," řekl Berdych, který oslaví ve čtvrtek čtyřiadvacáté narozeniny. Chtěl pozvat hráče na večeři, ale nakonec nic neorganizuje. "Kluci řekli, ať se o nic nestarám, že je všechno zařízený...," pokrčil rameny.

Reklama