Hlavní obsah

Tenisté mají novou hymnu, která zní šatnou v Poreči

POREČ

K postupu do finále Davisova poháru a k zisku salátové mísy má českým tenistům pomoci i nová píseň. Hymna daviscupového týmu zní od pátku šatnou výběru kapitána Jaroslava Navrátila v Poreči, kde Češi hrají semifinále s Chorvatskem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Čeští tenisoví fanoušci v Poreči

Článek

Na zakázku Lukáše Dlouhého složil píseň rocker Ota Balage. Na songu se dohodli letos ve Wimbledonu. "Přijel se tam podívat, a protože on miluje tenis a všechny nás zná, tak řekl, že to s kumpánama udělá," konstatoval Dlouhý. Balage píseň otextoval společně s Petrem Pečeným a tenistům ji poslal e-mailem dnes těsně před první dvouhrou.

Česká tenisová hymna se dá poslechnout na stránce "Facebook - Czech Davis Cup Team" a mimo jiné se v ní optimisticky zpívá: "...božskej českej tým, tvrdejch smečí záruka; taraflex, tráva, antuka, z těch povrchů se zvedá dým, když řádí český tým." V refrénu se nadšeně opakuje: "Hej Davis Cup, český davisový družstvo měl bys znát!"

Dlouhý, čerstvý vítěz čtyřhry na US Open, před spoluhráči píseň celé léto tajil a řekl jim o ní až po příjezdu do Poreče. A hudba sklidila v šatně úspěch. "Všichni řekli: 'Jo, dobrá písnička'.

Reklama