Hlavní obsah

Tenisté vyhráli v Chorvatsku 4:1, Dlouhý nestačil na Zovka

Čeští tenisté porazili v semifinále Davisova poháru v Poreči Chorvatsko 4:1. Jediný úspěch domácího výběru zaznamenal za rozhodnutého stavu Lovro Zovko, který dnes zdolal deblového vítěze US Open Lukáše Dlouhého 6:3 a 6:4. V první nedělní dvouhře zvládl svoji daviscupovou premiéru Jan Hájek, který zvítězil nad Rokem Karanušičem 7:6 a 6:4.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Český tenista Jan Hájek

Článek

Hájek a Dlouhý nahradili Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří rozhodli o postupu do finále Davisova poháru již po sobotní čtyřhře. "Oni jsou jasnými lídry týmu a doufejme, že budou zdraví a ve formě i na finále," řekl Hájek.

Štěpánek nejdříve porazil v pátek v pěti setech Iva Karloviče, Berdych pak stejným způsobem zdolal Marina Čiliče. V sobotním deblu si Berdych se Štěpánkem poradili s dvojicí Čilič, Zovko.

Šestadvacetiletý Hájek kvůli svému debutu odjel dříve ze sobotní oslavy postupu do finále. "Moc jsem se tam nezdržel, abych se na svou premiéru připravil. Nemohl jsem si dovolit to podcenit. Byl jsem trochu svázanější, můj výkon asi nebyl úplně optimální, ale zvládl jsem to a jsem za to moc rád," řekl olomoucký rodák.

Před utkáním zaplatil Hájek jako nováček zápisné a tým mu pak připravil k cestě na jeho premiéru červený kobereček. Ten mu položili od jeho místa v šatně ke dveřím směrem ke kurtu. "Jako rozptýlení před zápasem to nebylo špatný," smál se 121. hráč žebříčku ATP.

Tenisový Davisův pohár - semifinále v Poreči:
Chorvatsko - ČR 1:4
Karanušič - Hájek 6:7 (4:7), 4:6, Zovko - Dlouhý 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: