Hlavní obsah

Bývalá jednička Heninová prý v úterý ohlásí návrat k tenisu

BRUSEL

Bývalá světová jednička Justine Heninová v úterý podle belgických médií oznámí, že se vrací k tenisu. Vítězka sedmi grandslamových turnajů ukončila kariéru v 25 letech loni v květnu, kdy vévodila světovému žebříčku.

Článek

Heninová má ve večerní zpravodajské relaci soukromé televizní stanice RTL-TVI ohlásit, že se od ledna příštího roku znovu začne objevovat na turnajích WTA. Už koncem tohoto roku by měla absolvovat exhibice v belgickém Charleroi a Dubaji.

Sedmadvacetiletá rodačka z Lutychu vyhrála na okruhu WTA celkem 41 turnajů a tenisem vydělala téměř 20 miliónů dolarů. Z turnajů "velké čtyřky" nevyhrála pouze Wimbledon, i když byla dvakrát ve finále.

Konec kariéry oznámila Heninová dva týdny před loňským Roland Garros, na kterém předtím čtyřikrát triumfovala, s tím, že jí na kurtu už chybí emoce a že jde o definitivní rozhodnutí.

V poslední době se však spekulovalo o jejím možném návratu a Belgičané začali doufat, že opět uvidí na turnajích obě své někdejší hvězdy. Comeback už má úspěšně za sebou Kim Clijstersová. Rovněž bývalá první hráčka světa rok a půl po narození dcery vyhrála US Open.

Reklama

Související témata: