Hlavní obsah

Španělé dostali výjimku, dějiště finále Davis Cupu zvolí později

MADRID

Nejpozději 8. října se čeští tenisté dozvědí, kam je Španělé pozvou k finále Davisova poháru. Španělská tenisová federace dostala na základě žádosti o prodloužení lhůty na oznámení místa výjimku od Mezinárodní tenisové federace (ITF).

Článek

"Chci poděkovat tenisové federaci, že vyhověla naší žádosti. Čas navíc nám dává větší prostor pro volbu místa, protože naším cílem je udržet v moci salátovou mísu pro vítěze Davisova poháru," citoval sportovní deník Marca šéfa španělského tenisu Josého Luise Escanuelu.

Finále se uskuteční 4. až 6. prosince a nejvíce se ve spojení s dějištěm duelu hovoří o Madridu, ale žádost podaly rovněž Barcelona a Málaga. Možná se přidá Valencie a není vyloučeno, že by se mohlo hrát v Las Palmas na Kanárských ostrovech nebo v Seville. Zástupci rady Královské španělské tenisové federace (RFET) se sejdou v sobotu 26. září v San Sebastianu, kde posoudí podmínky, které by měly vést k výběru místa finále.

Česká strana doufá, že rozhodnutí o dějišti finále bude známo co nejdříve. Jedním z důvodů je velký zájem fanoušků. "Znalost místa je pro nás důležitá, protože připravujeme organizovaný zájezd fanoušků a už teď víme, že požadavky českých fanoušků jsou enormní," uvedl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která zajišťuje daviscupová utkání českého týmu.

Původní termín pro nahlášení dějiště finále měl být 28. září. Španělé požádali o odložení o deset dnů i proto, že Madrid kandiduje na letní olympijské hry v roce 2016 a hostitelské město bude oznámeno 2. října na kongresu MOV v Kodani.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články