Hlavní obsah

Pohodový los. Češi se v prvním kole Davis Cupu představí v Belgii

ŽENEVA

Čeští tenisté se v prvním kole příštího ročníku Davis Cupu utkají s reprezentanty Belgie. Rozhodl o tom los ve švýcarské Ženevě. Na soupeřově půdě se svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila představí od 5. do 7. března 2010.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští tenisté pojedou na první kolo Davisova poháru do Belgie.

Článek

Vítěz duelu Belgie - Česká republika se střetne s lepším z dvojice Chile - Izrael.

"Je to příjemný los. Škoda, že nebudeme hrát doma, ale s Belgií se dá uspět i u nich. Mají sice čtyři dobré hráče, ale ze soupeřů, kteří byli na výběr, tak jsem spokojený," uvedl pro ČTK český kapitán Jaroslav Navrátil.

"Když jsem včera viděl tu hrůzu, co jsme jako nasazený celek mohli dostat, tak to dopadlo hodně dobře a je to hodně slušný los. Budeme hrát sice venku, ale je to soupeř, přes kterého by se mělo dát přejít a pak si to vynahradit," doplnil Tomáš Berdych.

"Los je velmi přijatelný a do Belgie pojedeme jako favorité, ale na druhou stranu zůstáváme nohama na zemi. I když se nám teď daří, tak to neznamená, že automaticky budeme vše vyhrávat," řekl Štěpánek.

Čeští reprezentanti mají s Belgií nedávné zkušenosti. Berdych, Štěpánek a spol. přešli přes svěřence Juliena Hoferlina v prvním kole Davisova poháru v roce 2008. Tehdejší duel hraný v Ostravě rozhodli čeští hráči ve svůj prospěch již po čtyřhře. Berdych nejdříve snadno porazil Vliegena, Štěpánek zdolal Darcise a společně pak získali rozhodující třetí bod ve čtyřhře, kde se jim postavili Vliegen s Rochusem.

V celkové historické bilanci mají čeští hráči s Belgií pozitivní bilanci. Z deseti duelů uspěli sedmkrát.

Již v prvním kole se proti sobě střetne Španělsko se Švýcarskem. Naskýtá se tak možnost k duelu mezi dvěma nejvýše postavenými tenisty na okruhu ATP - Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem. Dalším tahákem bude i souboj Srbska s USA. Tým Novaka Djokoviče tak přivítá Andyho Roddicka a spol.

Los 1. kola Světové skupiny Davisova poháru (5.-7. března 2010)
Španělsko - Švýcarsko, Francie - Německo, Rusko - Indie, Švédsko - Argentina, Chorvatsko - Ekvádor, Srbsko - USA, Chile - Izrael, Belgie - Česko.

Reklama