Hlavní obsah

Končím, vtipkovala Clijstersová a pak oznámila program na příští rok

TESSENDERLO

Tenistka Kim Clijstersová plánuje, že v příštím roce odehraje šestnáct turnajů, včetně všech čtyř grandslamových akcí. Šestadvacetiletá hráčka, která se na kurty vrátila osmnáct měsíců po narození dcery Jady a před čtrnácti dny vyhrála US Open, ve čtvrtek oznámila svůj program na další sezónu.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Belgická tenistka Kim Clijstersová na tiskové konferenci

Článek

"Snažila jsem se vhodně rozložit zahraniční cesty, protože nejdůležitější je, aby se to dalo zvládnout s rodinou," komentovala bývalá světová jednička svůj plán na rok 2010.

Předtím stihla novináře lehce vylekat, když tiskovou konferenci začala oznámením: "Jsem tady, abych oznámila, že končím svoji druhou kariéru." Vzápětí ale s úsměvem na rtech dodala: "Jen vtipkuji."

Letos Clijstersovou čeká již jen turnaj v Lucemburku od 19. října. Na kurty se vrátí v lednu v Brisbane a na Australian Open. V plánu má také pomoci Belgii v únorovém prvním kole Fed Cupu v Polsku.

Všechno podřízeno dceři

"Musela jsem plánovat pečlivěji než před lety. Pro normální hráčku to není tak složité, ale kvůli Jadě jsme si musela říct, jak dlouho chci cestovat a kam chci a kam nechci jet," řekl tenistka. "Musela jsem vynechat hodně turnajů, na které jsem byla zvyklá jezdit."

Vedle grandslamových akcí se objeví třeba v Indian Wells, v Madridu a v kalendáři má zapsány také Peking a Dauhá. Konkrétně si naplánovala zatím dvanáct turnajů, tři nebo čtyři ještě plánuje doplnit.

"Cílem momentálně není pozice světové jedničky, i když by to bylo krásné, ale chci uspět na grandslamech," uvedla Clijstersová, která se po třech odehraných turnajích dostala na 17. místo světa. Ve své sbírce má zatím dva tituly z US Open, ten letošní a z roku 2005.

A kdy skutečně ukončí svoji druhou kariéru? Stejně jako Justine Heninová v roce 2012? O tom zatím nechce diskutovat a snaží se být rozvážná. "Budu to brát sezónu po sezóně, vždy s ohledem na rodinu, ale nedokážu říci, jestli budu ještě v roce 2012 hrát," řekla.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík