Hlavní obsah

Heninová: Nevracím se na chvíli, adrenalin mi moc chyběl

PRAHA

Šestnáct měsíců vydržela bývalá světová jednička Justine Heninová bez tenisu. Avšak její touha byla silnější. A tak poté, co "dobila baterky", oznámila svůj návrat na kurty. Tenisový svět se tak opět může těšit na zajímavé a napínavé souboje mezi ní a její krajankou Kim Clijstersovou. "Nevracím se na chvíli, ale minimálně na tři roky," prohlásila Heninová.

Foto: Thierry Roge, Reuters

Bývalá světová jednička Justine Heninová se vrací k tenisu

Článek

Když loni 14. května oznámila náhle Justine Heninová konec kariéry, tenisový svět  přišel o svou královnu. "Nemohu říci, že se nikdy nevrátím, protože nenávidím slovo nikdy," prohlásila tehdy na tiskové konferenci Heninová. A opravdu, po šestnácti měsících oznámila, že se ke své lásce - tenisu vrací.

"První týdny po mém odchodu do tenisového důchodu byly skvělé. Dělala jsem si, co jsem chtěla. Trávila jsem více času s přáteli a lidmi, které mám ráda. Bylo to opravdu fajn," zavzpomínala Heninová na webových stránkách britského deníku The Guardian. "Po prvotním nadšení ale přišly těžké časy. Mnohem více jsem začala přemýšlet o svém životě, o tom, co chci doopravdy dělat," přiznala sedmadvacetiletá Belgičanka.

"Když jsem hrála tenis, myslela jsem jen na něj. Po odchodu jsem se najednou musela vyrovnávat i s "normálními" věcmi. Hodně jsem se o sobě dozvěděla, dospěla jsem. Dnes už vím, že jsou v životě i jiné věci než jen tenis," dodala vítězka sedmi grandslamů.

Začíná jí nový život

Během těch šestnácti měsíců se ale Justine Heninová rozhodně nenudila. Představila se v realitní show Dvanáct zaměstnání, zahrála si v televizním seriálu, věnovala se charitě a založila také svou tenisovou školu. Avšak touha opět vyhrávat byla silnější. "Uvědomila jsem si, že jsem ještě pořád mladá na to, abych se definitivně usadila. Chci zase prožívat něco výjimečného. Adrenalin je součástí mého života, chci ho zase cítit," prohlásila rodačka z Lutychu.

Jistý vliv měly na její rozhodnutí také dvě tenisové hvězdy. Kim Clijstersová, která se po mateřství vrátila na kurty a před pár týdny vyhrála US Open, a také Roger Federer. "Když Roger letos poprvé v kariéře vyhrál French Open a zkompletoval tak sbírku všech grandslamů, musím přiznat, že mě to nakoplo. Mým velkým snem je vyhrát Wimbledon," řekla Heninová, která čtyřikrát zvítězila na French Open, dvakrát na US Open a jednou na Australian Open.

Letos ještě plánuje olympijská vítězka z Atén 2004 dva exhibiční zápasy, a to v belgickém Charleroi a v Dubaji. Od ledna se pak vrátí na okruh WTA. "Otevře se přede mnou nový život. Vím, že mě čeká dřina, ale jsem ctižádostivá, lákají mě nové výzvy" uvedla bývalá světová jednička. "Nevracím se jen na chvíli, ale minimálně na tři roky. Určitě chci vydržet do olympijských her v Londýně 2012," prozradila své plány Justine Heninová.

Reklama