Hlavní obsah

Unavený Federer se odhlásil z turnajů v Tokiu a Šanghaji

TOKIO

Nejlepší tenista světa Roger Federer se kvůli únavě a fyzické opotřebovanosti odhlásil z říjnových turnajů v Tokiu a Šanghaji. Na okruh ATP se tak vrátí až v listopadu, kdy ho čekají turnaje v rodné Basileji, Paříži a premiéra Turnaje mistrů v Londýně.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer během finále Wimbledonu proti Andy Roddickovi z USA

Článek

"Po konzultaci se svým týmem a lékaři jsem udělal těžké rozhodnutí odhlásit se z obou turnajů. Získám tak možnost odpočinout si, rehabilitovat a vzpamatovat se z fyzicky náročné sezóny," uvedl na svém webu Federer.

Švýcarský tenisový fenomén hrál naposledy minulý víkend v Itálii, kde dvěma body ve dvouhrách pomohl daviscupovému týmu k setrvání ve Světové skupině. Osmadvacetiletý Federer už v Janově říkal, že si dá od tenisu delší pauzu, a také coby otec dvouměsíčních dvojčat naznačoval, že ho čekají "domácí práce".

Nyní však relaxuje v Miláně na Týdnu módy, kde ve čtvrtek navštívil přehlídku Giorgia Armaniho. S manželkou Mirkou zasedl vyhlášený tenisový elegán do první řady po boku legendární šéfredaktorky americké verze módního časopisu Vogue Anny Wintourové.

"Pan Armani se přišel podívat na náš daviscupový zápas s Itálií. Říkal jsem mu, že plánuju cestu do Itálie a chtěl jsem mu tu návštěvu oplatit," uvedl Federer, který poté s oběma ženami zhlédli přehlídku značky Prada.

Federer letos postoupil do finále na všech čtyřech grandslamových turnajích a dva z nich - Roland Garros a Wimbledon - vyhrál.

Reklama