Hlavní obsah

VIDEO: Tenisové legendy v Praze. Po Samprasovi se v exhibici ukáží Wilander a Becker

Ondřej CupalSport.cz

Po úspěšné exhibici Peta Samprasa se v Praze představí další legendy světového tenisu let minulých. V O2 Aréně budou moci diváci shlédnout legendy Borise Beckera, Matse Wilandera, Stefana Edberga, Karla Nováčka a dalších. Exhibice Advantage tennis se uskuteční v sobotu 21. listopadu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Bývalý český tenista Karel Nováček na tiskové konferenci

Článek

Podobně jako loňská akce s bývalým americkým tenistou, i tuto událost pořádá společnost Česká sportovní. „Loni byla úspěšná akce s Petem Samprasem. Na to bychom chtěli navázat. Díky úspěchům českých tenistů v Davis Cupu se nám podařilo celou akci nakomponovat dokonale. Praha přivítá šest vítězů této soutěže. Budeme mít možnost shlédnout velikány světového tenisu minulosti, o dva týdny později uvidíme aktuální velikány v souboji ve Španělsku,“ prohlásil majitel společnosti Miroslav Černošek.

Exhibice legend tenisu bude rozdělena do dvou týmů, které proti sobě budou zápolit. V týmu přátel Borise Beckera budou Eric Jelen, Carl-Uwe Steeb, Henri Leconte a sám Becker. Proti nim budou bojovat tenisté přátel Karla Nováčka: Mats Wilander, Stefan Edberg, Jiří Novák a samozřejmě i sám Nováček.

Nováčka ze semifinále Davis Cupu bolely oči

Řeč na tiskové konferenci před zahájením celé události se za přítomnosti Nováčka a Steeba stočila samozřejmě i na Davisův pohár, v němž se svěřenci Jaroslava Navrátila probojovali až do finále. Bývalého českého reprezentanta Nováčka podle jeho slov bolely z prvního dne semifinálového duelu oči. „V Americe (Nováček žije na Floridě - pozn. red.) dávali v televizi pouze duel Španělsko - Izrael. Nezbývalo mi, než se dívat na internetu. Pak z toho oči bolí,“ vysvětloval s úsměvem.

Bývalý německý tenista Carl-Uwe Steeb na tiskové konferenci v Prazefoto: ČTK/Kateřina Šulová

Bývalý úspěšný reprezentant Německa Steeb se podělil s novináři o dojmy, které provázejí právě vítězství v Davis Cupu. Povedlo se mu to totiž třikrát. „Je to jeden z nejlepších zážitků v kariéře. Nehrajete jenom za sebe, reprezentujete celou vlast, celý svůj tým. Spoluvytváříte část historie,“ vzpomínal Steeb a dodal, že na konci 80. a začátku 90. let panovala v Německu dobrá parta. Podobná jako v dnešním českém týmu.

Hvězdy se přemlouvat nemusely

Steeba ani ostatní hvězdné hráče tenisové minulosti nemusel nikdo k exhibici v pražské O2 Aréně přemlouvat. Ke startu je měl nalákat hlavně jejich bývalý sok - Karel Nováček. „Kdepak, přemlouvat jsem je nemusel. Od začátku se jim účast v Praze zamlouvala. Jen jsme se museli termínově shodnout, kdy by to všem vyhovovalo. Bylo to domlouvání, ne přemlouvání,“ říkal vítěz třinácti titulů na okruhu ATP.

Součástí celé události bude i společenská akce, která se uskuteční o den dříve v pražském Žofíně. Tu bude moderovat Marek Eben, jenž se v posledních letech na obrazovkách televizí objevoval také při uvádění tanečnic a tanečníků v soutěži StarDance. Podobný ráz bude mít i akce na Žofíně. Tenisté budou tancovat. O zábavu se budou starat také zpěvák Karel Gott a skupina 4tet.

Samotná tenisová exhibice se uskuteční 21. listopadu od 15 hodin v pražské O2 Areně. Ceny vstupenek se pohybují od 290 do 590 korun.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner