Hlavní obsah

Benešovou čeká v Tokiu Šarapovová, Šafářová vypadla

Tenistka Iveta Benešová si na turnaji v Tokiu zahraje ve čtvrtfinále, naopak Lucie Šafářová mezi nejlepších osm hráček nepostoupila. Česká jednička Benešová ve středu v japonské metropoli porazila Kchaj-Čchen Čchang z Tchaj-wanu 7:5 a 6:2 a její další soupeřkou bude bývalá první hráčka světa Maria Šarapovová.

Článek

Nad síly Šafářové byla ve třetím kole turnajová osmička Victoria Azarenková z Běloruska, jež zvítězila 7:5 a 6:4.

Benešová vítězstvím nad Kchaj-Čchen Čchang, která v Tokiu překvapivě vyřadila první hráčku světa Dinaru Safinovou, prolomila sérii nevýrazných výkonů z nedávné doby. Nejlepším výsledkem šestadvacetileté Češky z posledních pěti turnajů byl postup do druhého kola.

S Šarapovovou, která turnaj v Tokiu vyhrála v roce 2005, se Benešová utká podruhé v kariéře. Před třemi lety na French Open s dvaadvacetiletou Ruskou neuhrála ani set.

Šafářová i na potřetí proti Azarenkové neuspěla

Šafářová nevyzrála na Azarenkovou ani ve třetím vzájemném duelu a druhém letošním. Deváté hráčce světového žebříčku nicméně vzdorovala sto minut. V prvním setu ale nabídla soupeřce dva brejkboly a dvacetiletá Azarenková oba využila.

Lucie Šafářová během zápasu proti Bělorusce Azarenkové v Tokiufoto: Reuters/Michael Caronna

O dva roky starší Šafářová i ve druhé sadě dvakrát neudržela servis a prohrávala už 2:5. Pak sice odvrátila mečbol a podruhé v zápase prolomila soupeřčino podání, ale otočit zápas už nedokázala.

TOKIO (tvrdý povrch, dotace 2 milióny dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Benešová (ČR) - Kchaj-Čchen Čchang (Tchaj-wan) 7:5, 6:2, Azarenková (8-Běl.) - Šafářová (ČR) 7:5, 6:4, A. Radwaňská (11-Pol.) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 3:6, 6:3, Rybáriková (SR) - Wozniaková (Kan.) 1:6, 6:3, 6:3, Jankovičová (7-Srb.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 3:0 skreč, Bartoliová (14-Fr.) - Pavljučenkovová (Rus.) 4:6, 6:2, 7:5, Li Na (15-Čína) - K. Bondarenková (Ukr.) 2:6, 7:5, 6:3, Šarapovová - Klejbanovová (obě Rus.) 2:6, 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: