Hlavní obsah

Ve finále Davis Cupu po třech letech Austrálie a Španělsko

Po třech letech se ve finále tenisového Davis Cupu utkají Austrálie a Španělsko. Australští tenisté v semifinále v Melbourne porazili Švýcarsko 3:2. Stejným poměrem porazili Španěle v Malaze tým Argentiny. Zatímco Austrálie si díky Hewittovi zajistila postup již první nedělní dvouhrou, Španělé museli bojovat do posledního okamžiku.

Foto: DPA/EPA

Australan Lleyton Hewitt se raduje z vítězství nad Švýcarem Rogerem Federerem.

Článek

Dechberoucí a ničivý návrat do zápasu předvedl v Melbourne parku v semifinálovém utkání Davis Cupu Australan Lleyton Hewitt. Jeho soupeř Švýcar Roger Federer ve vyrovnané pětisetové bitvě získal sice vedení 2:0 na sety avšak ve třetí sadě nedokázal zabránit zvratu ve vývoj zápasu. Hewitt s Federerem prohrával 5:7, 2:6 a 3:5.

Švýcar měl tedy na raketě postup svého týmu do listopadového finále Davis Cupu. Australská jednička však zmobilizovala poslední síly a třetí sadu vyhrála ve zkrácené hře 7:4. Zatímco čtvrtý set byl stále vyrovnanou partií a skončil 7:5 pro Hewitta, závěrečnou sadu Australan získal snadno 6:1.

Po třech a půl hodinách strávených na kurtu se tak z postupu do finále Davis Cupu radovala australská reprezentace. Na postupu Austrálie nic nemění ani poslední dvouhra, ve které místo původně ohlášeného Philippoussise nastoupil Woodbridge proti Kratochvilovi. Švýcar však pro svůj tým získal bod, když Australan za stavu 6:4 pro Švýcarsko vzdal.

Španělsko zachránil Moya

Austrálie se v listopadovém finále Davis Cupu v Melbourne utká se Španělskem.  Španělé si po prohrané první nedělní dvouhře a stavu 2:2 na zápasy boj o finále s Argentinci zkomplikovali. Domácí Ferrero nestačil na Argentince Calleriho a prohrál 4:6, 5:7 a 1:6.

Osud Španělského týmu, který byl považován za favorita, ležel na raketě Carlose Moyi, který nastoupil proti Gaudiovi. Za dvě hodiny a tři minuty však mohla naplno propuknout radost španělské reprezentace.

Konečný výsledek semifinále
Austrálie vs. Švýcarsko 3:2
Hewitt vs. Federer 5:7, 2:6, 7:6 (7:4), 7:5, 6:1
Woodbridge vs. Kratochvil 4:6, skreč
Španělsko vs. Argentina 3:2
Ferrero vs. Calleri 4:6, 5:7, 1:6
Moya vs. Gaudio 6:1, 6:4, 6:2
Postupuje Austrálie a Španělsko

Reklama

Související témata: