Hlavní obsah

Šarapovová se dočkala prvního titulu po operaci ramena

TOKIO

Ruská tenistka Maria Šarapovová se dočkala prvního titulu od loňské operace ramena. Bývalá světová jednička vyhrála turnaj v Tokiu poté, co její soupeřka ve finále Jelena Jankovičová zápas skrečovala kvůli zranění pravé ruky.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Radost ruské tenistky Marii Šarapovové na turnaji v Tokiu

Článek

Sedmá nasazená Srbka si vyžádala ošetření za stavu 5:2 pro soupeřku. Chvíli ještě hrála s ovázaným zápěstím, ale nakonec zápas skrečovala. "To se stává, ale i tak titul beru," citovala dvaadvacetiletou Šarapovovou agentura Reuters.

Ruská tenistka má na kontě celkem dvacet titulů, z toho čtyři získala v Tokiu. Naposledy se z turnajového triumfu radovala loni v dubnu. "Je skvělé zase vyhrávat. Zejména po tom, co jsem si myslela, že už tenis nebudu nikdy hrát," řekla Šarapovová.

Jankovičová po utkání naznačila, že kvůli zranění se možná odhlásí z následujícího turnaje v Pekingu. "Chtěla jsem dohrát, ale skoro jsem neudržela raketu. Zápěstí je oteklé a celá ruka mě bolí," prohlásila bývalá světová jednička.

Ve finále v Bangkoku si zahrají Simon a Troicki

Francouz Gilles Simon si v Bangkoku zahraje první finále v sezóně. O titul se utká s Viktorem Troickim ze Srbska, který vyřadil obhájce a turnajovou jedničku Joa-Wilfrieda Tsongu.

Druhý nasazený Simon postoupil do finále přes Rakušana Jürgena Melzera, kterého porazil 6:4 a 7:6. Čtyřiadvacetiletý Francouz si zahraje o šestý titul v kariéře.

Troicki s Tsongou sice uhrál v prvním setu jediný game, pak ale získal navrch a získal dvě následující sady 6:2 a 6:3. Sedmého hráče světa porazil i v druhém vzájemném utkání a v neděli bude ve svém druhém finále na okruhu ATP útočit na premiérový titul.

Söderling nestačil na Davyděnka

Ve finále tenisového turnaje v Kuala Lumpuru se utkají oba nejvýše nasazení tenisté Nikolaj Davyděnko a Fernando Verdasco. Hlavní papírový favorit Davyděnko z Ruska postoupil do boje o titul po třísetové bitvě přes čtvrtfinálového přemožitele Tomáše Berdycha a turnajovou trojku Robina Söderlinga.

Švédský hráč sice hladce vyhrál první set 6:1, ve druhém ale Davyděnko pro sebe rozhodl tiebreak a rozhodující sadu vyhrál 6:2. Druhý nasazený Verdasco porazil 6:4 a 7:5 svého chilského jmenovce Gonzaleze. Finálový duel bude pro Davyděnka s Verdaskem sedmý vzájemný zápas, přičemž dosud byl pětkrát úspěšnější Rus.

TOKIO (tvrdý povrch, dotace 2 milióny dolarů):
Dvouhra - finále:
Šarapovová (Rus.) - Jankovičová (7-Srb.) 5:2 skreč.
Čtyřhra - finále:
Klejbanovová, Schiavoneová (Rus./It.) - Hantuchová, Sugijamaová (SR/Jap.) 6:4, 6:2.
BANGKOK (tvrdý povrch, dotace 608 500 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Troicki (4-Srb.) - Tsonga (1-Fr.) 1:6, 6:2, 6:3, Simon (2-Fr.) - Melzer (6-Rak.) 6:4, 7:6 (7:3).
KUALA LUMPUR (tvrdý povrch, dotace 947 750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Davyděnko (1-Rus.) - Söderling (3-Švéd.) 1:6, 7:6 (7:1), 6:2, Verdasco (2-Šp.) - Gonzalez (4-Chile) 6:4, 7:5.
Čtyřhra - semifinále:
Kunicyn, Levinský (Rus./ČR) - Huss, Lipsky (Rak./USA) 3:6, 7:6 (7:5), 10:3, Fyrstenberg, Matkowski (1-Pol.) - Damm, Lindstedt (3-ČR/Švéd.) 6:3, 6:7 (4:7), 10:4.
PEKING
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
V. Williamsová (3-USA) - Duševinová (Rus.) 6:2, 7:6 (7:1), Wozniaková (Kan.) - Rezaiová (Fr.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:5), A. Bondarenková (Ukr.) - Szavayová (Maď.) 6:3, 6:0.

Reklama

Související témata: