Hlavní obsah

Deblistku Peschkeovou vyřadily ze hry natržené břišní svaly

PRAHA

Natržené břišní svaly a podezření na únavovou zlomeninu žebra vyřadily českou tenistku Květu Peschkeovou z druhé poloviny letošní sezony. Vrátit na kurty se chce v lednu.

Článek

Naposledy hrála aktuálně dvanáctá deblistka světa na Roland Garros. Pak odjela do Eastbourne, ale do turnaje už nezasáhla. "Tam se mi to přihodilo a musely jsme skrečovat," řekla čtyřiatřicetiletá Peschkeová, která tvoří pár s Američankou Lisou Raymondovou.

Vyšetření ukázalo, že měla natržené dva břišní svaly. "Diagnóza byla k tomu ještě špatná, protože si lékaři mysleli, že mám i únavovou zlomeninu žebra," podotkla fedcupová reprezentantka. Zlomenina žebra se nepotvrdila. "Ale uzdravování se strašně protáhlo," dodala.

Proto už se Peschkeová letos na kurtu neobjeví a připravuje se na další rok. "To souhlasí, chci začít v lednu," přitakala. A do sezony opět vstoupí se svým cílem - uspět na grandslamovém turnaji.

S Raymondovou, bývalou světovou jedničkou, stihly letos čtyřikrát postoupit do finále, ale turnajový titul ani jednou nezískaly.

Reklama