Hlavní obsah

Nadal a Robredo chtějí hrát finále DC před co největší návštěvou

PEKING

Španělským tenistům Rafaelu Nadalovi a Tommymu Robredovi je víceméně jedno, v kterém městě budou hostit české tenisty ve finále Davisova poháru. Důležité ale podle nich je, aby do hlediště začátkem prosince přišlo domácí tým podpořit co nejvíce fanoušků.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal během utkání US Open proti krajanu Almagrovi

Článek

Z výběru čtyř měst už Mezinárodní tenisová federace ITF vyškrtla Tenerife a Málagu, neboť by se tam hrálo pod otevřeným nebem. Málaga navíc nesplňuje minimální kapacitu 12 000 míst. ITF prý ještě musí zanalyzovat nabídku Valencie. Favoritem tak zůstává Barcelona, kde Španělé vyhráli daviscupové finále před devíti lety. Druhý hráč světa Nadal ale tvrdí, že mu na hostiteli tolik nezáleží.

"Mým oblíbeným stadiónem bude místo, kde budeme vyhrávat," uvedl Nadal v rámci turnaje v Pekingu, kde rovněž začátkem týdne prohlásil, že by chtěl být na finále připraven.

Španělská tenisová federace rozhodne o místu boje o "salátovou mísu" v sobotu. "Důležité je, aby se hrálo tam, kde budeme mít maximální možnou podporu publika, které nám pomůže zastavit soupeře a požene nás k zisku titulu, což je zájmem nás všech," doplnil Robredo.

Reklama

Související témata: