Hlavní obsah

Odehrál jsem nejlepší zápas po zranění kolen, řekl Nadal

PEKING

Rafael Nadal vyhrál na turnaji v Pekingu další třísetový zápas a postoupil do čtvrtfinále. Španělský tenista ve čtvrtek porazil v osmifinále Američana Jamese Blaka 7:5, 6:7 a 6:3.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

Světová dvojka si po utkání pochvalovala svůj výkon a ukázala, že je po zraněních fyzicky v pořádku. "Celý zápas jsem cítil, že hraji dobře. Byl to jeden z mých nejlepších zápasů po zranění kolen," řekl Nadal novinářům v Číně. Kvůli zánětům kolenních šlach letos vynechal obhajobu titulu ve Wimbledonu a přišel o první místo světa.

Nadal, který by chtěl nastoupit v prosincovém finále Davisova poháru proti českým tenistům, získal rozhodující brejk ve třetí sadě v osmé hře díky Blakeově dvojchybě. Zápas pak dokončil čistou hrou.

"Výhra ve třech setech člověku zvedne sebevědomí, ale mnohem více mě povzbudilo, jak jsem hrál," řekl Nadal, jehož příštím soupeřem bude Rus Marat Safin. Ten vyřadil Chilana Fernanda Gonzaleze.

V turnaji už skončila Američanka Serena Williamsová, která prohrála v 3. kole s Ruskou Naděždou Petrovovou 4:6, 6:3 a 6:7. I přes tento neúspěch se vítězka letošního Australian Open a Wimbledonu posune v pondělí do čela žebříčku. Aktuální jednička Dinara Safinová totiž v čínské metropoli vypadla už o kolo dříve.

Petrovová dokázala nadělit své soupeřce 14 es a připsala si druhé vítězství z osmi vzájemných duelů. V dalším kole ji čeká domácí naděje Pcheng Šuaj.

Reklama