Hlavní obsah

Španělé pozvou české tenisty na finále Davis Cupu do Barcelony

BARCELONA

Barcelonu si vybrali Španělé za dějiště finále Davisova poháru proti českým tenistům. Hrát se bude v olympijském paláci Sant Jordi s kapacitou 17.600 diváků. Očekává se, že Španělé připraví na 4. až 6. prosince tradičně antuku. Na svých stránkách to v sobotu uvedl španělský sportovní deník Marca.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Berdych (vlevo) a Radek Štěpánek po vítězství nad Chorvatskem

Článek

"Podle zpráv, které jsme dostávali ze Španělska, jsme to čekali. Je určitě dobře, že to bude v hale," reagoval na dějiště utkání kapitán Jaroslav Navrátil. "Očekáváme vynikající kulisu a fantastický zážitek. Předpokládáme, že Španělé budou kompletní, ale je to finále Davis Cupu a nemáme si co vybírat," dodal.

Na Barcelonu mají španělští tenisté krásné vzpomínky, protože zde v roce 2000 získali první ze svých tří triumfů v Davis Cupu. "Mým oblíbeným stadiónem bude místo, kde budeme vyhrávat," nechal se slyšet druhý hráč světa Rafael Nadal v Pekingu, kde rovněž prohlásil, že by chtěl být na finále proti Česku připraven.

Čeští hráči Radek Štěpánek a Tomáš Berdych se z turnajů v Asii shodli, že jim Barcelona vyhovuje. "Známe to tam, a tak víme, co můžeme čekat. Pokud jde o množství diváků, tak se nebojíme, naopak se na to těšíme," citoval je mluvčí Karel Tejkal.

Hned příští týden vyrazí do Barcelony zástupci České sportovní, která tenistům zajišťuje zápasy Davisova poháru. "Začínáme organizovat zájezdy fanoušků i bubeníků a pozveme vrcholné státní představitele včetně prezidenta republiky," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní.

Španělská královská tenisová federace měla na pořádání daviscupového finále čtyři nabídky - od Tenerife, Málagy, Valencie a Barcelony. První dvě města však odmítla Mezinárodní tenisová federace (ITF), protože nesplňovala některá z kritérií pro finále DC.

Reklama